Svetovni zvezdniki se te dni pridružujejo svetovnemu trendu in se barvajo v modro barvo. Tako se pridružujejo UNICEF-ovemu svetovnemu dnevu otrok, ki letos poteka pod sloganom #GoBlue za vsakega otroka. Svetovni dan otrok, ki ga obeležujemo 20. novembra, letos poteka v znamenju UNICEF-ove modre barve. Liam Neeson je v podporo spekel modre mafine, Orlando Bloom se je preimenoval v Orlanda Blue-ma, Dua Lipa je svoj rdeči glasbeni hit preoblikovala v modrega.

Kako so se zvezdniki pripravili na svetovni dan otrok, si lahko ogledate v posebnem videu:

Lepo bo: svet bodo vodili otroci

Otroci po vsem svetu bodo opozarjali nase. Prevzeli bodo vodilne vloge (odraslih) na različnih področjih. Gre za globalno pobudo UNICEF-a, ki daje priložnost otrokom po vsem svetu, da je njihov glas slišan in tudi upoštevan.

Poskrbimo za zdravo in srečno otroštvo

Tudi v Sloveniji bodo otroci za en dan prevzeli vodilne vloge v podjetjih. Tako se bodo znašli v vlogah predsednikov uprav, izvršnih in kreativnih direktorjev, vodij posameznih oddelkov, vodij recepcije, šefa kuhinje in drugih zaposlenih. Ob tej priložnosti bodo odločali o pomembnih poslovnih zadevah, sestankovali, sodelovali v 'brainstormingu' za nove izdelke in spoznavali delo svojih staršev.

S svojo sproščenostjo, kreativnostjo in svežim pristopom želijo dokazati, da imajo kljub mladosti številne predloge in ideje, ki lahko pomembno prispevajo k razvoju podjetja in izboljšanju delovnega okolja. Prav ti otroci in mladi bodo v prihodnosti aktivno prispevali k slovenskemu gospodarstvu in s tem razvoju družbe. Pobudi se bodo pridružile tudi številne šole in vrtci po Sloveniji, ki bodo dobili 'nove' ravnatelje, učitelje in vzgojitelje. Slovenski predstavnici mladih pa bosta skupaj z vrstniki iz Evrope v Bruslju prevzeli Evropski parlament.

"Gre za edinstveno priložnost, da otroci in odrasli združimo moči za vse otroke sveta: prek partnerstva za uresničevanje otrokovih pravic, zbiranja sredstev za izboljšanje položaja najranljivejših otrok na svetu in osveščanja o problematikah, ki vplivajo na življenja otrok," je poudaril izvršni direktor UNICEF-a Slovenija Tomaž Bergoč. Tudi on bo 20. novembra svoje delo predal otroku.

Tudi vi se lahko "obarvate modro"

Svetovni dan otrok

(Foto: UNICEF)

Letošnji Svetovni dan otrok bo po vsem svetu, tudi v Sloveniji, potekal v znamenju UNICEF-ove modre oziroma pod sloganom #GoBlue za vsakega otroka. Posamezniki bodo lahko podporo otrokom izrazili z modro obarvano profilno fotografijo na družbenih omrežjih, objavami fotografij iz otroštva, modrimi oblačili in dodatki ter še marsičem. Podjetja bodo lahko svoje logotipe, spletne strani, profile na družbenih omrežjih, izložbe ali prostore v znak podpore otrokom obarvala v modro.

Z modro barvo bo osvetljen tudi Ljubljanski grad, otroke pa bo podprl tudi slovenski predsednik Borut Pahor. Tudi vi se lahko pridružite zvezdnikom in otrokom: oblecite se v modro, navdihujte z modrimi modnimi dodatki, specite kaj modrega. In ne pozabite fotografije deliti na družbenih omrežjih s hashtagom #GoBlue.

Bibine e-novice

Prijavi se na Bibine e-novičke in bodi na tekočem z aktualnimi članki o zanositvi, nosečnosti, negi in vzgoji otrok, partnerskih odnosih in idejah za prosti čas. Zate jih pripravlja ekipa Bibaleze.si.