Bruce Willis in Emma Heming

(Foto: AP)

Bruce Willis je ponosni oče petih hčera. S prvo ženo Demi Moore sta se leta 1988 razveselila male Rumer, tri leta pozneje je na svet prijokala Scout LaRue in leta 1994 še Tallulah Belle. Leta 2000 sta se zakonca ločila, devet let pozneje pa je Bruce našel srečo v objemu več kot 20 let mlajše Emme Heming, s katero imata še dve hčerki: leta 2012 sta povila Mabel Ray in dve leti pozneje še Evelyn Penn. Sedaj naj bi si 59-letni zvezdnik želel še enega naraščaja, a pod posebnim pogojem: da bo tokrat na svet prijokal fantek. Prav zaradi tega naj bi zakonca Willis paparaci v zadnjem času večkrat ujeli pred kliniko za reprodukcijo v Los Angelesu, kjer naj bi se poslužila umetne oploditve, s pomočjo katere bosta lahko izbrala spol svojega bodočega otroka.

Mnogi se sedaj verjetno zgražate nad posebnimi željami priljubljenega igralca, a glede na rezultate nedavne raziskave, ki so jo opravili raziskovalci univerze v nemškem mestu Gießem, naj bi bila želja po moškem potomcu pri moških izjemno močna. Večina naj bi si želela, da je njihov prvorojenec moškega spola. Ženske, še posebej tiste, ki niso ravno več rosno mlade, naj bi si po drugi strani večinoma bolj želele deklice, je razbrati iz rezultatov raziskave. In glede na to, da je izbira spola bodočega otroka v ZDA povsem legalna in je v zadnjih letih postala izjemno donosen posel, Bruce in Emma nimata nikakršnega razloga, da si ne bi uresničila želje po moškem potomcu.

V ZDA donosen posel, v Sloveniji prepovedano

Izbira spola zarodka je v ZDA mogoča s pomočjo predimplantacijske genetske diagnostike (PGD), ki je bila v osnovi razvita za ugotavljanje genetskih poškodb pri umetno oplojenih zarodkih, omogoča pa tudi izbiro spola zarodka ter nenazadnje barvo njegovih oči in ten kože. V ZDA se tako veliko parov prav iz tega razloga odloči za postopek umetne oploditve, čeprav bi lahko ženska zanosila tudi po naravni poti, brez medicinske pomoči. V Sloveniji PGD sicer opravljajo, a izključno z namenom preprečevanja genetskih obolenj na plod. Prav tako veljajo tudi zelo stroga pravila, kdo je do tovrstne diagnostike upravičen in pod kakšnimi pogoji se izvaja. A brez skrbi, obstaja tudi kopica tako imenovanih naravnih metod, kako vplivati na spol bodočega otroka.

 

A photo posted by Bruce Willis (@brucewillisbw) on

Ovulacija, položaj med spolnim odnosom ali prehrana?

Mame, ki imajo otroke točno tistega spola, ki so si ga želele, prisegajo na različne metode. Heidi Klum denimo svetuje, da bi morale tiste, ki si želijo fantka, partnerja zapeljati na dan ovulacije, tiste, ki hrepenijo po hčerkici, pa nekaj dni pred ovulacijo. Druge pravijo, da je skrivnost v položaju med spolnim odnosom. Če je ženska zgoraj, naj bi se s partnerjem čez 9 mesecev razveselila punčke. Pri fantkih se zadeva nekoliko zaplete, kajti v želji po moškem potomcu naj bi morala ženska med spolnim odnosom imeti glavo obrnjeno proti severu, ki edini zagotavlja, da bo naraščaj fantek.

Veliko naj bi bilo odvisno tudi od prehrane. Če si ženska želi punčke, bi morala uživati velike količine čokolade, a tudi ribe in zelenjava naj bi pomagala pri tem, da s partnejem zaplodita deklico. No v ZDA pravijo celo, da pri trudu za deklico pomaga pitje ennormnih količin kokakole. Fantka naj bi po drugi strani zagotavljale velike količine rdečega mesa, predvsem govedine, svinjine in divjačine, v kombinaciji s slanimi in pikantnimi prigrizki. Sladkarijam naj bi se bilo pri trudu za fantka potrebno strogo izogibati.

Če si želite fantka, bi morali imeti spolne odnose ob luninih krajcih, najbolje ponoči in ob lihih dnevih. Za deklico naj bi bil idealen čas ob polni luni, najbolje popoldne in samo na sode dni v mesecu.

Vsekakor obstaja še cela kopica drugih teorij, kako lahko vplivate na spol vašega otroka. Tako so denimo rezultati neke britanske študije razkrili, da bi morale ženske, ki si želijo fantka, uživati kar se da veliko kalorij. Tudi uživanje velike količine mineralov in vitaminov ter redno zajtrkovanje žitaric naj bi povečevalo verjetnost, da boste zaplodili fantka. Če bi rade zanosile z deklico, pa bi se po drugi strani morale držati striktne diete in na svoj jedilnik umestiti čim več zelene zelenjave.

Nobena od omenjenih teorij sicer ni znanstveno dokazana, a z vidika strokovnjakov naj bi bile možnosti za uspešno naravno oploditev največje tik pred začetkom ovulacije. Semenčice, ki nosijo kromosom Y in ki določajo moški spol, se premikajo hitreje kot tiste, ki so 'pristojne' za zaploditev punčke. Ker imajo kratko življenjsko dobo, ne morejo ravno predolgo čakati na ovulacijo v jajcevodu. Pozneje, kot nastopi ovulacija po spolnem odnosu, verjetneje je, da boste zaplodili punčko. Ta metoda naj bi bila po besedah strokovnjakov 70- do 75-odstotno natančna.

Ženska

(Foto: Thinkstock)