Mladi in internet

Letošnji dan poudarja temo povezovanja generacij pod sloganom Raziskujmo internet skupaj, in to varno. (Foto: Reuters)

Dan varne rabe interneta, ki ga obeležujemo 7. februarja, je iniciativa Evropske komisije, natančneje programa Varnejši internet, ki ga v Sloveniji predstavlja Center za varnejši internet SAFE-SI.

'Internet je eden boljših prostorov, kjer se lahko zadržujejo otroci – tu se lahko družijo, igrajo, učijo in ustvarjajo. Internet je svet, kjer so informacije in priložnosti vedno na dosegu klika,' je povedala podpredsednica Evropske komisije Neelie Kroes, pokroviteljica dneva varne rabe interneta. 'Želim si, da bi vsi – starši, učitelji, otroci, nevladne organizacije in politiki – stopili skupaj za en cilj: narediti vse otroške spletne izkušnje pozitivne in koristne.'

Letošnji dan poudarja temo povezovanja generacij pod sloganom Raziskujmo internet skupaj, in to varno. 'Tehnologije imajo vpliv na življenje vseh generacij in kultur, zato letos spodbujamo družine naj delujejo skupaj za varno in pozitivno spletno življenje. Ne glede na svoja leta, pogostost in veščost uporabe, lahko vsak od nas nekaj prispeva k oblikovanju spletnih izkušenj in izboljšanju spletnih veščin in varnosti vseh generacij,' je povedala Ajda Petek iz Centra za varnejši internet.

 

Svoje mnenje lahko izrazite na naši Facebook strani ali pa se nam samo pridružite s klikom na