Šolske potrebščine

(Foto: iStock)

V gibanju ugotavljajo, da se delovni zvezki iz leta v leto menjajo, tudi torbica, copati, zvezki in potrebščine niso majhen finančni zalogaj, kar ponazarjajo tudi s številkami. Samo cene delovnih zvezkov za osnovno šolo se gibljejo med 50 in 150 evri, k čemer je treba dodati še kopico pripomočkov - od zvezkov, barvic in pisal, do šolske torbe in copat. Tako se končni znesek v višjih razredih kmalu približa 200 evrom, opozarjajo ter dodajajo, da ima marsikatera družina dva ali več šoloobveznih otrok.

Zato želijo vsaj delu socialno ogroženih družin pomagati, da bi njihovi otroci novo šolsko leto začeli brez skrbi. V ta namen v juliju in avgustu že od leta 2012 organizirajo zbiralno akcijo šolskih potrebščin Šola za vse! V okviru akcije v različnih krajih zbirajo šolske pripomočke, zvezke, potrebščine, copate oz. vse, kar pride prav mladim šolarjem, vsa sredstva pa nato namenijo staršem in otrokom iz socialno ogroženih družin.

Vsakdo, ki bi želel prispevati šolske potrebščine, jih lahko prinese in odloži v zabojnike na posebej določenih zbirnih mestih.

"Opazila sem, da so na seznamu šolskih potrebščin navedene določene barvice, zvezki in nekatere druge potrebščine. Ker so dražje, me zanima, ali moram res kupiti navedene znamke?" sprašuje bralka.