Celje: Na Glavnem trgu je Pravljična dežela, ki je prvič zaživela pred 19 leti. Odprta bo do 31. decembra, in sicer vsak dan od 10. do 12. ure in od 17. do 19. ure. Do božiča bo otroke vsako popoldne obiskal Božiček, nato pa dedek Mraz. Zadnji decembrski dan bodo točno opoldne pripravili otroško silvestrovanje in tako 12 ur pred ostalimi stopili v novo leto. 

Koper: Primorska prestolnica je postala Čudolandija. Po mestu so posejani motivi, ki predstavljajo Koper, kot svetilnik, sidro in jadrnica, 3D motivi pa predstavljajo priložnost za odlične fotografije, ki bodo pustile trajen spomin. Srce novoletne razsvetljave mestnega središča je na Ukmarjevem trgu, kjer sijejo atraktivni svetleči motivi, kot so medvedek, snežak, kočija in drugi, s katerimi so pričarali pravljično igrivo atmosfero. Osrednjo zgodbo nadgrajujejo številne spremljevalne aktivnosti – od tematskih sejmov, drsališča, pestrega kulturnega in zabavnega programa, do programa za otroke, silvestrovanja in dodatne gostinske ponudbe, ki bo v naslednjih tednih obogatila dogajanje in živahen mestni utrip.

Kranj: V Prešernem decembru pripravljajo polno presenečenj za otroke. V Pravljičnem gozdičku bodo lahko vsak torek dobrodelno ustvarjali s Prešernim Krančkom. V pravljični svet jih bodo ponesle gledališke in glasbene predstave in ob večerih se bodo iz zvočnikov oglasile Lahkonočnice, pravljice za lahko noč. Obiskali jih bodo tudi dobri možje.

Ljubljana: Novost pri okrasitvi predstavljata dve novi smreki. Ena je postavljena na Mali ulici pred Mestnim igriščem, druga pa na Slovenski cesti, na križišču s Trdinovo ulico. Lučk je še več kot prejšnja leta, nova je tudi svetlobna povezava Breg–Gallusovo nabrežje, preko Ljubljanice. Novost v programu prireditev predstavljajo vikend delavnice za otroke, ki bodo potekale na Križevniški ulici do vključno 23. decembra. Tako kot vsako leto, bo v Ljubljani organizirano tudi tradicionalno silvestrovanje za najmlajše, in sicer ob 16. uri. Tradicionalni del programa pa med drugim ostajajo sprevodi dedka Mraza, Čarobni gozd in glasbeni program na ljubljanskih trgih.

Maribor: Osrednje dogajanje je tudi letos na Trgu Leona Štuklja, kjer bodo številni koncerti znanih glasbenikov in silvestrovanje. Nekoliko intimnejše je vzdušje v Vilinskem mestu v Vetrinjskem dvoru, kjer bodo kreativne delavnice za otroke, gledališke in lutkovne predstave ter manjši koncerti.

Murska Sobota: Praznični december so letos s Trga kulture premestili v drevored Martina Lutra, kjer je drsališče. Tu so številne animacije na ledu, božično rajanje, pravljice v pravljični deželi, delavnice, ustvarjalnice, koncerti, gledališke predstave, rajanja, obljubljajo pa tudi druga presenečenja.

Nova Gorica: Obiskovalci bodo lahko do 6. januarja v središču mesta obiskali tržnico domačih dobrot in izdelkov, knjižni sejem Knjige pod jelkami in koncertno dogajanje v ogrevanem šotoru pred mestno hišo. 

Novo mesto: Veseli december v mesto prinaša veliko drsališče na Novem trgu, od 21. decembra pa bodo na prenovljenem Glavnem trgu uživali v adventnem sejmu z bogato ponudbo izvirnih daril, izdelkov lokalnih ponudnikov in domačih dobrot. Sejem dopolnjuje gostinska in kulinarična ponudba ter druženje ob spremljevalnem programu. Imajo pester otroški program, mesto pa bo obiskal tudi dedek Mraz.

Ptuj: Mestno središče je že od konca novembra razsvetljeno v prazničnih barvah, Mestni trg pa bo do zadnjega dne starega leta oživila še Ptujska pravljica. S pravljičnim sejmom, bogatim glasbenim programom in kotičkom za otroke bo poskrbela za pestro praznično dogajanje v najstarejšem slovenskem mestu. Vrhunec dogajanja bo na silvestrski dan, ko bodo že dopoldne pripravili otroško rajanje, zvečer pa bo potekalo tradicionalno silvestrovanje.

Slovenj Gradec: Otroci in tudi odrasli bodo navdušeni nad praznično okrasitvijo. V mesto prihaja Božiček ter Janko in Metka, nato pa še dedek Mraz. Imajo tudi sejem in pripravili so pestro glasbeno dogajanje.

 

Velenje: Osrednje praznično stičišče mesta tudi letos s toplimi napitki, sladkimi prigrizki in pestrim naborom dogodkov ponuja Čarobna promenada na Velenjski promenadi pred sodiščem. Tri popoldneve bodo posvetili predstavam za otroke. Začele se bodo ob 17. uri (Glasbeno gledališče Melite Osojnik, Kaličopkovo gledališče, Gledališče Makarenko).

Bibine e-novice

Prijavi se na Bibine e-novičke in bodi na tekočem z aktualnimi članki o zanositvi, nosečnosti, negi in vzgoji otrok, partnerskih odnosih in idejah za prosti čas. Zate jih pripravlja ekipa Bibaleze.si.