Računalnik

(Foto: Profimedia)

Kot so sporočili s fakultete, želijo otroke naučiti, da je računalništvo več od elektronske pošte, družabnih omrežij in telefonskih aplikacij, kar danes uporabljajo že njihovi dedki in babice. Otroke bodo naučili osnov programiranja, saj ta veščina spada med obvezna znanja nove generacije.

V sklopu devetih delavnic, ki so se začele v ponedeljek in bodo trajale do 10. julija, bodo mladi tako programirali robote, ustvarili nove računalniške in mobilne igre, izdelali vremenske balone s senzorji, upravljali robotsko roko, se naučili šifrirati in še marsikaj.

Udeleženci bodo reševali postavljen izziv ali razvili povsem svojo idejo, predvsem pa se bodo učili skozi igro, praktično delo in zabavo. Pod mentorstvom okoli 30 izvajalcev delavnic bodo delali na svojih projektih, na koncu pa bodo najboljši tudi nagrajeni. Nagrade so prispevala visokotehnološka podjetja, ki razumejo pomen spodbujanja računalniškega razmišljanja v zgodnjih letih človekovega razvoja.

Po besedah organizatorja računalniška pismenost, sposobnost algoritmičnega razmišljanja in temeljne veščine programiranja danes spadajo med ključne kompetence, ki vplivajo na uspeh pri izobraževanju in na poklicni poti. Mladi udeleženci poletne šole bodo ob pomoči najboljših strokovnjakov s področja računalništva v Sloveniji dobili odlično popotnico, da bodo znali s pomočjo računalnikov sprostiti svojo ustvarjalnost, še piše v sporočilu.