Ženske imamo različna telesa, edinstvena, brazgotine so naše in takšne po carskem rezu pričajo o posebni porodni zgodbi. Jodie Shaw ima po dolgem veliko brazgotino, včasih ostane po takšnem posegu tudi vodoravna brazgotina. Toda to resnično ni pomembno, na koncu šteje le, da se dojenček rodi živ in zdrav.

Jodie Shaw je izpostavila, da ni imela druge možnosti, saj je imela na vratu tumor, posteljica pa je bila zelo nizko, zato je morala privoliti v carski rez. Poudarila je, da je rodila otroka in pozvala vse, da dobro premislijo, preden kaj rečejo ženski, ki ni rodila po naravni poti. Prej naj zagotovo premislijo, kaj je bil njen vzrok za carski rez.

Najprej je mislila umakniti fotografije, nato pa jih je objavila še več!

Carski rez je v osnovi velik kirurški poseg. Nekatere porodnice se mu zaradi zapletov med porodom ne morejo izogniti, tudi če se mu želijo, v zahodnih državah pa se zanj nekatere nosečnice odločijo kar zavestno, saj ne želijo roditi naravno.

Carski rez lahko ženski opravijo pod splošno ali področno anestezijo. Pri splošni ji omrtvičijo vso telo in med posegom ni pri zavesti, med področno pa je porodnica budna, in kot nam je povedala prim. Ksenija Ogrizek Pelkič, dr. med. specialist, z UKC Maribor, nosečnica telesa ne čuti le od pasu navzdol.
"Živci in hrbtenjača, ki prenašajo občutke iz spodnjega dela telesa, so v ovojnici s tekočino, in pri regionalni anesteziji se vbrizga anestetik v tekočino v območju hrbtenice, kjer ležijo živci, odgovorni za prenos občutkov v območju maternice in spodnjega dela telesa," razlaga.

Porod

Carski rez je kirurški poseg, ki ga opravijo zato, ker pri porodu nastanejo zapleti. (Foto: Thinkstock)