družina Simpsonovih

Družina Simpson (Foto: Reuters)

Groening je povedal, da je navdih za fiktivni kraj dobil ob gledanju televizijske serije "Father Knows Best" (Oče najbolje ve), katere dogajanje je prav tako postavljeno v Springfield.

"Ko sem odraščal, sem prišel do spoznanja, da gre za izmišljeno ime," je še dejal Groening in dodal, da je Springfield eno izmed najobičajnejših krajevnih imen v Združenih državah Amerike. Istoimensko mesto v Oregonu se nahaja 160 kilometrov južno od Groeningovega rojstnega kraja, tako poimenovanih pa je vsaj še 34 ameriških krajev in mest.

Animator je sicer javnost večkrat zavajal o lokaciji domačega kraja družine Simpson, kar vzbuja dvome tudi o pristnosti zadnje.

Celo liki, ki nastopajo v omenjeni seriji, so skrivali resnično lokacijo Springfielda. V eni izmed epizod Homerjeva hči Lisa Simpson pokaže mesto na zemljevidu, vendar ga pred gledalci skrije Bartova glava.

Prebivalci oregonskega mesta za domnevno povezanost s fiktivnim Springfieldom vedo že od leta 2007, ko je mesto obiskal Groening pred premiero filma o Simpsonovih. Animirani junaki so postali del mestnega izročila, springfieldski muzej pa hrani celo kavč, podoben tistemu, ki se pojavi v vsaki uvodni špici posamezne epizode Simpsonovih.

Simpsonovi so na malih zaslonih od leta 1989 ter veljajo za najdlje trajajočo ameriško animirano serijo in pravi kulturni fenomen.

Družinsko hišo Simpsonovih je upodobil tudi eden izmed ameriških arhitektov. Vam je všeč?

Matt Groening

Oče legendarne animirane serije Simpsonovi, producent, animator in stripar Matt Groening (Foto: Reuters)


 

Svoje mnenje lahko izrazite na naši Facebook strani ali pa se nam samo pridružite s klikom na