Princ Harry in Mutsu Potsane

Leta 2004, ko sta se spoznala. (Foto: Profimedia)

Princ Harry je na poroko povabil tudi siroto, ki jo je spoznal leta 2004 med obiskom afriške države Lesoto. Prijatelja sta postala pred 14 leti, ko je princ Harry med "prostim letom" potoval po Afriki. Med drugim je v Lesotu obiskal tudi sirotišnico in takrat štiriletni fantek je takoj osvojil njegovo srce.

Danes 18-letni Relebohile Mutsu Potsane je prišel v Veliko Britanijo kot eden od 10 predstavnikov prinčevega dobrodelnega sklada Sentebale. Princ je sklad ustanovil leta 2006 v spomin na svojo pokojno mamo princeso Diano, da bi pomagal otrokom in mladostnikom, okuženim s HIV, v Lesotu in Bocvani.

Princ Harry in Mutsu Potsane

Leta 2006 sta se znova srečala. (Foto: Profimedia)

Sklad je na Twitterju objavil fotografijo, kako njihovi predstavniki uživajo na poroki, s prisrčnim zapisom, namenjenim princu Harryju in Meghan Markle. "Čestitamo novemu vojvodi in vojvodinji Sussexa. Presrečni smo, da so se lahko nekateri naši člani udeležili tako posebnega dogodka v Windsorju!"

Princ George se je na poroki skrival. Poglejte, kaj vse je počela princeska!

Znano je, kaj se je dogajalo na poroki princa Harryja in Meghan Markle!

Po besedah njihovega direktorja Johnnyja Hornbyja je Mutsu danes odrasel, odgovoren moški. "Je malce sramežljiv, vendar mu gre dobro. Ravnokar zaključuje šolanje," je dejal za Express.

Srečala sta se tudi leta 2015 na odprtju novega centra v Lesotu. Takrat se je princ Harry z besedami spomnil na svojo pokojno mamo princeso Diano, ki je kot prva članica kraljeve družine javno spregovorila o spolno prenosljivih boleznih in opozorila na stigme, s katerimi so se in se še vedno soočajo oboleli.

Mutsu Potsane na poroki

Leta 2015 na odprtju novega centra za sirote (Foto: Profimedia)