Britanski princ George je vedno oblečen v kratke hlače, marsikatera mama bi mu že ob pogledu na fotografije najraje navlekla trenirko ali kavbojke. Toda strokovnjak za bonton William Hanson je za Harper's Bazar dejal: ''To je zelo angleška zadeva, da so mladi fantje oblečeni v kratke hlače. Dolge hlače so za starejše fante in moške, kratke hlače na mlajšem fantu so tihi pokazatelj, kateremu angleškemu razredu pripadaš. Čeprav se časi počasi spreminjajo, so dolge hlače na mladem fantu primerne za srednji razred – so precej primestne. In nihče, ki spoštuje samega sebe kot aristokrata ali kraljevo osebo, ne želi, da je videti primestno.''

Dolge hlače so potem preveč 'delavske' za princa Georgea. Ne gre pa samo zanj, tudi ostale prince: Charlesa, Harryja in Williama, njegovega očeta, so vedno fotografirali v kratkih hlačah.

William Hanson trdi, da fantje 'diplomirajo' pri osmih letih in takrat lahko začnejo nositi dolge hlače.

Po družbenih omrežjih se širijo objave, ki se nanašajo na slog oblačenja princese Charlotte in princa Georgea. Marsikateri starši, ki spremljajo trende v otroški modi, pravijo, da takšnih oblačil ne prodajajo leta 2016 za njihove otroke, ampak so jih leta 1940.