Oče Taveon Glenn je objavil posnetek umivanja glave in nihče si ni mislil, da bo to preprosto dejanje tako prečudovito. Niti pomislil ni, da si ga bo ogledalo več kot 20 milijonov ljudi. Za Huffington Post je dejal: ''Mislil sem samo, da je ljubek posnetek in ga moram pokazati sorodnikom in prijateljem. Mislim, da se je razširil zato, ker imajo mnogi radi dojenčke. Dotaknil sem se src mnogih in sprožil 'dojenčkovo' vročico.''

Skupina očkov je skupaj z dojenčki odplesala na zelo zabaven način, hkrati pa so ves čas pazili na njihove glavice. Na koncu so se jim pridružile tudi mame, in posnetek je osvojil srca po vsem svetu.

KAKO NEGOVATI DOJENČKOVO GLAVO IN LASE?

Dojenčku ne umivajte glave vsak dan, dovolj bo dvakrat tedensko, če pa se mu lasje zelo mastijo, če je vroče, lahko večkrat. Prve mesece uporabljajte trdo otroško milo, pozneje pa blag otroški šampon. Če zagledate temenice, se ne ustrašite, obstaja način, kako se jih znebiti.

Ne uporabljajte šampona za odrasle!

Za nego otroške glave in las ne uporabljajte svojega šampona! Med kopanjem uporabite trdo otroško milo ali blag otroški šampon.

Lahko dojenčku med umivanjem poškodujete glavo?

Ne skrbite, ne boste poškodovali mečave, vezivnega tkiva, ki povezuje skupaj lobanjske ploščice.

Previdno!

Previdno, da otroku ne pride šampon v oči.

Uporabljajte otroško krtačo.

Ko končate umivanje glave, dobro splahnite lasišče in ga nato z brisačo posušite. Prav tako ne smete koristiti glavnika ali krtače za odrasle, temveč za dojenčka namenjene mehke ščetke.

Kako pogosto dojenčku umivati glavo?

Dojenčku ni treba vsak dan umiti glave, dovolj bo dvakrat na teden oz. večkrat, če se mu mastijo lasje oz. se zelo poti v glavo.

Kako se rešiti temenic?

Temenice nastanejo pri novorojenčku zato, ker so še prisotni materini hormoni, pozneje, ko so večji, pa so prisotne zaradi nenehnega potenja v glavo oz. čezmernega delovanja lojnic.
Znebite se jih lahko z mandljevim, otroškim ali oljčnim oljem, ki ga z masiranjem vtrete v lasišče in pustite nekaj časa, da deluje. Temenice bodo same odstopile, lahko pa jih z gostim glavnikom počešete dol, nato pa dojenčku umijte glavo s trdim otroškim milom.