Nosečnica ima na YouTubu več kot 140 milijonov ogledov. Poglejte, zakaj!

20 stvari, ki jih moški mora vedeti o nosečnosti

Res je, da ste vi noseči, toda partner vam bo stal ob strani vseh devet mesecev. Dobro je, da mu poveste nekaj dejstev o nosečnosti, da se potem ne bo ves čas čudil in da vas bo brez strahu spremljal v porodni sobi.

1. Seveda, vi ste noseči, ampak tudi on bo postal očka. In to dejstvo bo seveda moral sprejeti! Čim prej oz. še isti trenutek, ko mu pokažete pozitiven nosečnosti test.

2. Sprijazniti se mora, da vas je nosečnosti in vsega, kar prihaja z njo, včasih strah, in sicer bolj kot njega.

3. Vedeti mora, da njegova mama ne bo vir informacij, ki jih sedaj potrebujete. Vedeti mora, da se boste zanesli na mnenje izbranega ginekologa, na dejstva, ki jih podajajo razni priročniki za mamice, na izkušnje nosečnic, mamic, ki pišejo na forumih ipd.

4. Že na začetku nosečnosti mora izvedeti, da se ne boste dobro počutili, če bo zamudil ultrazvok.

5. Ko si nosečnica zaželi določeno hrano, si jo predstavlja takoj na krožniku, in ne čez eno uro ali naslednji dan. Poskušajte mu dopovedati, da je vašo željo treba takoj uresničiti, četudi je sobota ali nedelja zvečer.

6. Strah, da bi se dotaknil dojenčka med spolnimi odnosi, je povsem odveč. Spolnost med nosečnostjo je varna in prepustita se moči dotikov.

7. Že vnaprej mora biti seznanjen, da takoj po porodu pa res ne boste spolno aktivni in da bo moral upoštevati vašo prepoved intimnega približevanja, dokler je ne umaknete.

Nosečnica

(Foto: Thinkstock)

8. Bodočemu očku ni treba biti ves čas v skrbeh za vas, samo noseči ste, in ne bolni, kar marsikateri moški enači.

9. Kljub temu lahko devet mesecev na vas gleda kot boginjo. Rodili boste otroka, in to je neprecenljivo!

10. Če mu službene obveznosti dopuščajo, naj bo prisoten pri vseh stvareh, ki so povezane z dojenčkom. Naj vas spremlja na ginekološke preglede, povejte mu, ko boste začutili prvo brcanje, skupaj sestavita seznam, kaj vse potrebujete za novega družinskega člana …

11. Skupaj si oglejta kakšen posnetek poroda in ga pokomentirajta, vendar mu takoj povejte, da se ne sme zgražati ali zaradi videa pasti v nezavest.

12. Zelo dobrodošlo razvajanje s strani moškega – masaža stopal in hrbta mamice s trebuščkom.

13. Devet mesecev imata čas, da se posvečata drug drugemu. Nosečnost ne pomeni, da morate biti ves čas zaprti doma in paziti nase ter otročka. Še vedno gresta lahko skupaj s partnerjem na sprehod, koncert, v kino …, še vedno se lahko udeležita zabav, ki jih organizirajo vajini prijatelji in sorodniki.

14. Že vnaprej ga seznanite, da vas bo ob popadkih bolelo, da to ni takšna bolečina kot tista, ko se udarite v roko, je močnejša, intenzivnejša, ampak vredna, saj boste potem končno dobili v naročje največji zaklad na svetu.

15. Nosečnost prinese veliko sprememb, med drugim se vam bo povečalo oprsje, ampak kljub temu poudarite, da želite, da vas gleda v oči, ko govori z vami, in ne kuka v vaš dekolte.

16. Zavedati se mora, da so stvari za dojenčka zelo drage, in če se bom vam pogled ustavil na mehki odejici z risanim junakom, ki bo vrtoglave cene, vas bo moral ne glede na vse razumevajoče podpreti pri nakupu.

17. Še posebej prve tri mesece mora vedeti, da vam sobotno in nedeljsko praženje jajc in slanine resnično ne diši. Ženskam pač določeni vonji v nosečnosti povzročajo slabost!

18. In če vas za vse skrbi, če vas razjeda misel, ali živite v dovolj velikem stanovanju, ali bosta dovolj dobra starša mali pikici …, se mora biti partner pripravljen pogovarjati, četudi ni pri volji za to.

19. Biti oče je tako pomembno kot biti mama!

20. Četudi ne želi spremeniti svojega življenja, mu ga bo starševstvo, hotel ali ne … In če med vašo nosečnostjo zatrjuje, da bo vse po starem, se moti. Drobna štručka mu bo življenje postavila na glavo, seveda v pozitivnem, najbolj čudovitem smislu.
 

 

Nosečnica

(Foto: Thinkstock)