Na Zahodu so vse pogostejše posvojitve otrok iz revnejših držav, kar žal nekateri izkoriščajo. Po želji za zaslužkom ne izbirajo sredstev in se ne ozirajo na nič.

V želji pomagati sta to izkusila tudi Američana Jessica in Adam Davis. Čeprav imata že lastne štiri otroke, sta se odločila posvojiti šestletno Namato iz Ugande. Na agenciji za posvojitve so jima rekli, da ji je umrl oče in da mati ne skrbi zanjo.

Preberite še: Vse o posvojitvah otrok v Sloveniji

Leta 2015 sta jo obiskala v Ugandi. Bila je v sirotišnici, v sobi brez oken. Ni imela niti ene igračke.

Takoj jima je bila všeč, zato sta se jo odločila posvojiti. Po prihodu v ZDA pa je Namato tožila, kako zelo pogreša mamo. Vse, kar jima je povedala, je metalo dvom na zgodbo, ki sta jo slišala v agenciji za posvojitve.

Kmalu sta spoznala, da so ju prevarali, da sta posvojila deklico, ki je nekoč srečno živela z biološko mamo. Obvestila sta pristojne institucije in vzpostavila stik z njeno mamo. Ko sta se pogovarjali preko video pogovora, sta bili presrečni.

V organizaciji Reunite Uganda, ki se ukvarja s tovrstno problematiko, so pozneje ugotovili, da so Namato ugrabili skupaj še s sedmimi otroki iz njene vasi. Trgovce z belim blagom je zanimala le ena stvar – denar.

Na srečo so odkrili prevaro in Namata zdaj znova živi s svojo družino v Ugandi.

Bibine e-novice

Prijavi se na Bibine e-novičke in bodi na tekočem z aktualnimi članki o zanositvi, nosečnosti, negi in vzgoji otrok, partnerskih odnosih in idejah za prosti čas. Zate jih pripravlja ekipa Bibaleze.si.