Britanski deček, ki je poslal rojstnodnevno čestitko svojemu "očku v nebesih", je prejel ganljivo pismo Kraljeve pošte. V njem je zapisano, da je kljub težavam na poti njegov oče prejel čestitko.

Srce parajoča zgodba naletela na izjemen odziv

"Pred nekaj tedni je moj sedemletni sin poslal pismo svojemu očetu v nebesih. Zdaj je dobil ganljiv odgovor poštarja. Ne morem vam opisati, kako veliko mu pomeni vedenje, da je njegov oče prejel pismo ... Kraljeva pošta, ne bi vam bilo treba storiti tako lepe geste, pismo bi lahko ignorirali. Ampak dejstvo, da ste se taklo zelo potrudili za dečka, ki ga nikoli niste spoznali, mi vrača upanje v človečnost. Iskrena hvala vam, resnično mu zelo veliko pomeni. Prosim, delite zapisano z vsemi zaposlenimi na pošti, da bodo vedeli, kako zelo hvaležni smo. Hvala in vesel božič," je na Facebooku zapisala njegova mamica. Objava je naletela na izjemen odziv. Delilo jo je skoraj 300.000 in komentiralo več kot 52.000 uporabnikov.

Z 10-letno sestrico se vsako leto spomnita očeta, ki je umrl maja 2014. In mamica je povedala, da je bil sin zelo čustven, ko je prejel pismo poštarja. "Ni in ni nehal govoriti, da je očka resnično dobil čestitko. Obema otrokoma vedno govorim, da se je treba spominjati naših najdražjih, čeprav niso več med nami. Spodbujam ju, naj jim pošljeta čestitko za rojstni dan in voščilnico za božič."

Preberite še: Kako otroku olajšati žalovanje?

Bibine e-novice

Prijavi se na Bibine e-novičke in bodi na tekočem z aktualnimi članki o zanositvi, nosečnosti, negi in vzgoji otrok, partnerskih odnosih in idejah za prosti čas. Zate jih pripravlja ekipa Bibaleze.si.