Vrtec

(Foto: Thinkstock)

Vpis v Vrtec v Murski Soboti bo potekal od 7. do 18. marca, razpisnih mest je približno 200 in ker v šolo odhaja okoli 170 otrok, bo vpisanih otrok v vrtcih približno enako kot lani.

V tem šolskem letu je bilo vpisanih v vrtce 216 otrok, kaj bo prineslo novo šolsko leto, pa je po besedah višja svetovalke za predšolsko vzgojo, šolstvo, mladino in raziskovalne dejavnosti na občini Darje Kadiš težko napovedati, saj je veliko odvisno od oblikovanja oddelkov in razporeditve tako obstoječih otrok kot novicev.

V Murski Soboti že nekaj let niso odklanjali prošenj za sprejem otrok v vrtce, težava je le v tem, da ne morejo upoštevati vseh želja po njihovi razvrstitvi v enote. Če starši želijo, lahko otroke naslednje leto premestijo.

Enote Vrtca Murska Sobota so Gozdiček Štefana Kovača, Miške Talanyijeva, Ringaraja Gregorčičeva, Urška Prešernova, Veveričke Rakičan, Krtek Bakovci, Srnica Krog in Romano Pušča, zasebni vrtec Lavra, ki deluje v okviru katoliške škofije, pa ima koncesijo.

V letu 2014 so energetsko obnovili enote v Gregorčičevi in Talanyijevi ulici, v Rakičanu ter na Pušči, lani pa so energetsko obnovili še enoto v Bakovcih.