Gudrun Ure

The Million Pound Note (1953), Trouble in the Glen (1954), Doctor in the House (1954) (Foto: movie-dude.co.uk)

 

Gudrun Ure se je rodila 12. marca 1926 in zaslovela kot škotska igralka, predvsem pa se je vsem vtisnila v spomin po vlogi, ki jo je imela v nadaljevanki Superbabica, ki se je vrtela v 80. letih. Posneli so dve sezoni po 13 serij in sivolasa ženička, ki je bila na prvi pogled nemočna, je v sebi skrivala supermoč. Osvojila je srca mladih in starejših po vsem svetu. In kako se je to zgodilo? Zadel jo je čaroben žarek, ki ga je ustvaril izumitelj. In da je bila zgodba še bolj zanimiva, ni manjkalo zapletenih situacij, vedno pa jo je spremljal njen vnuk.

Po tej nadaljevanki so na tržišče poslali tudi dve računalniški igri.

Gudrun Ure je igrala tudi v seriji Life After Life, pojavila se je v The 10th Kindom, v svoji igralski karieri pa se je preizkusila tudi kot Lady Macbeth. Njen glas je odmeval tudi na angleškem radiu.

Gudrun Ure

Znana 'superbabica' (Foto: didtheydie.co.uk)

 

O njenem zasebnem življenju žal ne vemo ničesar, le to, da se jo oboževalci z vsega sveta še vedno spomnijo. Na forumih se sprašujejo, ali je še živa. Na Wikipediji ni zapisan datum smrti, zato sklepamo, da je še z nami.

Mnogi starši dandanes pogrešajo nadaljevanke iz svoje mladosti. Z največjim navdušenjem bi otrokom pokazali, kako domiselne in polne vrednot, ki bi morale biti žive tudi danes, so bile.

V 80. letih je obnorela svet še ena igralka. Poglejte jo danes!

Gudrun Ure

(Foto: blog.hu)