Dan Haggerty

Dan Haggerty (desno) (Foto: www.iheartelvis.net)

Dan Haggerty se je rodil 19. novembra 1941 v Kaliforniji. Označujejo ga kot velikega igralca in režiserja, kljub temu pa je največji uspeh doživel z vlogo v nadaljevanki Grizzly Adams. Pred tem smo ga lahko videli v Disneyjevih in drugih filmih, ki pa niso poželi takšnega aplavza. Med snemanjem nadaljevanke Grizzly Adams je dejansko živel v gorah in se navezal na različne živali.

Dvakrat je bil poročen: najprej s Samantho, s katero ima tri otroke, nato z Diano Rooker, s katero ima dva otroka. Prva žena je umrla, od druge se je ločil.

Žal njegova življenjska pot ni rožnata: kar nekaj dni je preživel v zaporu zaradi drog, tri leta pa je bil pogojno na prostosti. Verjeli ali ne, je edini zvezdnik, čigar zvezdo so umaknili s pločnika slavnih. Naj bi sicer prišlo do pomote, kasneje so se mu tudi opravičili, sedaj stoji zvezda pred kitajskim gledališčem. Počel je marsikaj, med drugim je bil tudi bodybuilder, trener živali, prišepetovalec, uspešno pa je prodal tudi recept za svojo omako. Posodil je glas različnim risanim junakom, uveljavil pa se je tudi kot režiser.

Vsi pa so žalostni zaradi ...

Dan Haggerty

(Foto: Profimedia)