Julie Christie

Julie Christie danes (Foto: Pinterest)

O filmu

Film v režiji Davida Leana, ki je prejel kar pet oskarjev, je v začetku prejel precej negativnih kritik. Precej kritično filmsko klasiko po 50 letih od nastanka ocenjuje tudi britanski časnik Independent.

Med drugim filmu očita, da se večkrat približa kiču, da je bila večin filma posneta v Španiji in ne v Rusiji, z današnjega vidika pa je sporen tudi protagonistov odnos do žensk, ki se kaže v njegovem zakonu z mladostniško ljubeznijo Tonjo.

Po ameriškem filmu, v katerem poleg Omarja Sharifa v glavnih vlogah zaigrali še Julie Christie, Geraldine Chaplin, Rod Steiger in Klaus Kinski, so leta 2004 začeli snemati rusko različico filma. Doktorja Živaga je upodobil priljubljeni ruski igralec Oleg Menjšikov, Laro pa znana igralka Čulpan Hamatova.

Filmska zgodba temelji na Pasternakovem romanu, ki so ga v tedanji Sovjetski zvezi označili kot antisovjetskega. Leta 1958 so Pasternaku podelili Nobelovo nagrado za književnost, ki pa je literat takrat zaradi številnih zapletov ni prevzel.

Ljubezensko življenje Julie Christie

Ljubezensko življenej slavne igralke Julie Christie je bilo pestro, v 60-ih letih ji je srce bilo za Terencem Stampejem, takrat se je tudi zaročila z Donom Bessantom. Mnogo let je bila dekle Warrena Beattyja. Leta in leta je živela z novinarjem Duncanom Campbellom, leta 2008 pa so začeli šušljati, da sta se konec leta 2007 na skrivaj poročila. Christie je takrat medijem zabrusila, da je poročena že mnogo let. Otrok nimata.

Igralka je vključena v veliko dobrodelnih projektov.

Minilo je 25 let od filma Sam doma. Poglejte, kakšni so igralci danes!
 

 

Thrilled to be on stage with Julie Christie at the Holt Festival.

Posted by John Hurt on Wednesday, 22 July 2015