GROOMSMEN DANCE!!! from North Productions HD on Vimeo.

 

Na svetovnem spletu lahko najdete številne posnetke s porok, ampak ta na Little Things je res izjemen. Ženin se je namreč odločil, da za svojo drago pripravi pravi spektakel. Skupaj s prijatelji je zaplesal na različne pesmi, in mladoporočenka je od smeha celo začela jokati.

Posnetek res poglejte do konca, ker je takrat  na vrsti 'sladkorček': plesni ritmi zapeljejo celo nevesto …

O tem bodo vsi govorili!

Otroci na poroki: DA ali NE?

Ste v dvomih, ali naj na poročno slavje prijateljev pripeljete s sabo tudi otroke? Lahko računate na njihovo primerno obnašanje? Zbrali smo nekaj nasvetov, ki vam bodo omogočili, da boste vsi – ženin, nevesta, vi in malček, zadovoljni in srečni.

Za nevesto in ženina je poročni dan zelo poseben, zato si zagotovo ne želita, da bi njuno slavje prekinilo vreščanje, kričanje ali jokanje. Upoštevati morate njune želje in spoštovati odločitev, če na poroki ne želita videti otrok. Poskušajte se postaviti v njuno kožo, kako bi bilo vam, če bi usodni da preglasil dojenčkov jok ali pa bi po dvorani odmevalo tisoč in eno vprašanje radovedne glavice. Nasprotno pa marsikateri starši seveda lahko krotijo svojega otroka in mu po tihem razlagajo, kaj počneta bodoča mladoporočenca.

Boste uživali?

Najprej se morate vprašati, ali boste na poročnem slavju sploh lahko uživali, vam bodo otroci dovolili, da plešete. Mogoče se bodo z veseljem zavrteli z vami … Če menite, da bi vas otrok samo oviral, ga brez slabe vesti ta dan zaupajte babici ali varuški.

Prav tako ne smete od para izsiliti vabila za otroke, kajti izzvali boste nezadovoljstvo drugih gostov, ki so za svoje potomce morali poiskati varstvo.

Vedeti morate, da po navadi nevesta in ženin plačata pogostitev za toliko ljudi, kolikor jih bo prišlo, gostišča redkokdaj upoštevajo starost povabljenih. Obenem, če je vaš otrok izbirčen, bo njegov obrok ostal nedotaknjen.

Odlična rešitev je, da srečni par na ta dan najame animatorko ali varuško za najmlajše, tako starši ne bodo obremenjeni s tem, da bi lahko njihov malček na kakršen koli način motil poročni obred, in se bodo lahko popolnoma sprostili.

Ne pozabite!

Ker lahko mlajšim otrokom zelo hitro postane na poroki dolgčas, ne pozabite s sabo vzeti pobarvanke, praznih listov, barvic, najljubše igrače, skratka, kar koli jih bo najbolj učinkovito zamotilo.

Marsikateri otrok ne bo znal ceniti ponujene hrane, mogoče je celo ne bo hotel poskusiti, ker bo preveč eksotična, zato razmislite o tem, da s seboj vzamete otroško hrano. Pravzaprav bo zelo koristno, da pripravite prigrizek, ki ga bo z veseljem pojedel, kajti pred vami je dolg dan in zagotovo ne boste navdušeni nad tem, da bi ga zaradi preveč piškotov zabolel trebuh.

Nikakor ne smete pozabiti s sabo vzeti manjšega nahrbtnika, v katerem imejte pripravljena rezervna oblačila, če se otrok popacka s hrano, polije s sokom, polula ...

Zavedati se morate tudi, da otroci niso nočne ptice in boste zabavo morali zapustiti prej, kot bi jo sicer, če bi bili sami. Že vnaprej se odločite, kdaj se boste poslovili, da sitnoba in trma zaspanega otroka ne pokvarita vzdušja razigranim svatom.

Vključite jih v dogajanje

Če se poročite vi in že imate otroke, lahko večjega vključite v poročno dogajanje. Dodelite mu posebno spoštovanja vredno funkcijo – lahko je mlajša poročna priča, lahko med obredom prebere kakšno misel o ljubezni, prav tako lahko za en dan postane 'uslužbenec', ki vodi goste do svojih sedežev.

Prav gotovo veste, da otroci niso predvidljivi, tako da od njih ne morete pričakovati, da bo šlo vse po vašem načrtu, toda kar koli bodo naredili, bo zagotovo izpadlo ljubko in zabavno. Če ste perfekcionist, lahko določite odraslo osebo, ki bo malčkov skrivni pomočnik/vodja. Otrokovo poslanstvo oz. nalogo lahko izpilite tako, da z njim nekaj dni pred tem vadite, vendar ga absolutno ne silite, da počne nekaj, kar mu ni všeč.

Organizatorji porok svetujejo, da se pred poročnim obredom z otrokom o vsem pogovorite, mu razložite, kaj ta ''prireditev'' sploh pomeni, kdo sta ženin in nevesta, kaj bosta počela … Pritegnete ga lahko s poročnimi fotografijami, razlago o tem, da bo lahko užival v metanju konfetov, da bo lahko plesal, spoznal nove prijatelje ...