Zeus in Roxanne

ZEUS IN ROXANNE (Zeus And Roxanne), ameriški film, 1996
Igrajo: Steve Guttenberg, Kathleen Quinlan, Miko Hughes
Režija: George Miller
NA SPOREDU POP TV: 17. 2. ob 8.55

Zeus in Roxanne sta prikupen psiček in nič manj prikupna delfinka. Čeprav govorita različna jezika, se odlično razumeta in se sčasoma močno navežeta eden na drugega. Vez med njima kmalu zaneti iskrico tudi med Zeusovim lastnikom Terryjem Barnettom in morsko biologinjo Mary Beth Dunhill. Terry živi sam z najstniškim sinom Jordanom, Mary Beth pa z dvema odraščajočima hčerkama. Otroci si želijo, da bi vsi skupaj postali ena družina, a za starša odločitev ni tako preprosta. Zeus in Roxanne sta seveda drugačnega mnenja in že imata načrt, kako bosta Terryju in Mary Beth odprla oči.

Obuti maček

OBUTI MAČEK (Puss in Boots), sinhronizirani animirani film, 2011
Sinhronizirani glasovi: Sebastian Cavazza, Alenka Tetičković, Igor Stamulak, Vlado Vlaškalič, Iva Babič
Režija: Chris Miller
NA SPOREDU POP TV: 18. 2. ob 9.05

Spremljamo zgodbo o Obutemu mačku, dolgo preden je spoznal Shreka. Ko je bil še mlad muc, se je Obuti maček v sirotišnici spoprijateljil z Glavamožem, s katerim sta sanjala, da bosta nekoč ukradla čarobne fižolčke in se podala na pravo pustolovščino. Toda Glavamož je svojega prijatelja nazadnje izdal, se polastil oblasti v domačem mestu in krivdo naprtil Obutemu mačku. Ko leta kasneje Obuti maček skuša zloglasnima razbojnikoma Jacku in Jill ukrasti čarobne fižolčke, ga pri tem prehiti lepa muca Mici Šapko, ki zdaj sodeluje z Glavamožem. Obutemu mačku ne preostane drugega, kot da se spet sooči s svojim starim prijateljem in se odpravi novi pustolovščini naproti.

Flicka

FLICKA 2 (Flicka 2), ameriški film, 2010
Igrajo: Tammin Sursok, Patrick Warburton, Clint Black, Reilly Dolman, Emily Tennant, Ted Whittall, Razz, Clyde
Režija: Michael Damian
NA SPOREDU POP TV: 19. 2. ob 9.00

Najstnica Carrie, vajena življenja v velikem mestu, se nerada preseli na podeželje k svojemu očetu v Wyoming. S svojo uporniško držo od sebe uspe oddaljiti svojega očeta, obenem pa navezati pristen stik s črnim žrebcem Flicko, ki je ravno tako neukrotljiv, kot je sama. Odnos s konjem ji pomaga, da se čustveno odpre, počasi vzpostavi boljši stik z očetom in se obenem zagleda v mladega kavboja. Ko se Flicka znajde v nevarnosti, mora Carrie narediti vse, da reši svojega najboljšega prijatelja in s tem sebe.

Sezona lova

SEZONA LOVA (Open Season), sinhronizirani risani film, 2006
Sinhronizirani glasovi: Jernej Šugman, Bojan Emeršič, Uroš Smolej, Alenka Tetičkovič
Režija: Rogers Allers, Jill Culton, Anthony Stacchi
NA SPOREDU POP TV: 22. 2. ob 8.55

Prijazni grizli Boog živi ležerno in srečno življenje v narodnem parku. Pod okriljem oskrbovalke Beth, ki ga je udomačila, Boog še pomisli ne, da bi se odselil iz paradiža, v katerem živi. Vse se spremeni, ko spozna srnjaka Elliota, ki mu Boog po naključju reši življenje. Elliot je prepričan, da bi moral grizli živeti v divjini, zato se odloči, da bo Booga rešil pred ujetništvom in ga odpeljal v divjino. Toda Boogu se še sanja ne, kako naj preživi v divjini. Ne zna loviti, ne zna uporabljati svojega voha, kaj šele, da bi znal uporabiti svojo moč. Poleg tega neznansko pogreša Beth, za petami pa so mu tudi lovci, saj je napočila sezona lova. Da bi ugnali lovce, morajo Elliot, Boog in druge divje živali združiti moči in se boriti za svoj obstoj.

Mali prijatelji

MALI PRIJATELJI (Hoot), ameriška komedija, 2006
Igrajo: Luke Wilson, Robert Wagner, Logan Lerman, Cody Linley, Brie Larson
Režija: Wil Shriner
NA SPOREDU POP TV: 23. 2. ob 8.50

Družina 14-letnega Roya Eberhardta se tako pogosto seli iz enega kraja v drugega, da fant sploh ne ve več, kaj je normalno družinsko življenje. Tokrat se iz Montane preselijo na Florido. Roy tako veliko spremembo okolja slabo prenaša, za nameček pa v šoli postane tarča šolskega huligana Dana Mathersona. Kljub temu si hitro najde tudi prijatelje. To sta pogumna Beatrice, ki se je pripravljena Danu postaviti po robu, in njen brat Mullet Fingers. Brat in sestra Royu kmalu razkrijeta skrivnost. V svojem skrivališču skrbita za gnezdo divjih sov, ki veljajo za ogroženo vrsto. Toda lastnik restavracije s palačinkami namerava na mestu, kjer gnezdijo sove, zgraditi novo restavracijo. Roy, Beatrice in Mullet so odločeni, da bodo rešili ogrožene sove.

STRIC BUCK (Uncle Buck), ameriška komedija, 1989
Igrajo: John Candy, Amy Madigan, Gaby Hoffman, Macaulay Culkin, Jean Louisa Kelly
Režija: John Hughes
NA SPOREDU POP TV: 24. 2. ob 8.40

Buck Russell je zabaven možakar brez velikih skrbi. Ni poročen, nima otrok in temu primerno se tudi na gospodinjstvo bolj slabo spozna. Zato si predstavljajte njegov šok, ko nenadoma v svojo oskrbo za nekaj časa dobi navihanega nečaka in nič manj prebrisani nečakinji. Toda kljub začetnim težavam se Buck z malo sreče in z veliko ljubezni v novi situaciji znajde naravnost odlično. Čeprav se včasih tudi kaj zatakne.

RIO (Rio), animirani film, 2011
Sinhronizirani glasovi: Katja Ajster, Aljaž Jovanovič, Predrag Lalič, Nina Ivanič, Andrej Murenc
Režija: Carlos Saldanha
NA SPOREDU POP TV: 25. 2. ob 8.40

Spoznamo udomačenega Bluja, zadnjega samca redke vrste papagajev, ki se nikoli ni naučil leteti, saj dneve preživlja v svoji udobni kletki. A ko z lastnico slišita za simpatično samičko Jewel, se odpravita na epsko potovanje v Rio De Janeiro. Kmalu po prihodu pa se že pojavijo prve težave, saj oba ptiča ugrabijo nepridipravi. Bo Blu zbral dovolj poguma, da bo razširil krila? K sreči so tu njuni prebrisani pernati prijatelji, ki jima bodo priskočili na pomoč.

BEETHOVEN POSTANE ZVEZDA (Beethoven's Big Break), ameriška komedija, 2008
Igrajo: Jonathan Silverman, Moises Arias, Jennifer Finnigan
Režija: Mike Elliott
NA SPOREDU POP TV: 26. 2. ob 8.40

Poklicni trener živali Eddie je zavoljo svojega dela vsak dan obkrožen z različnimi živalmi, toda v svojem zasebnem življenju ne trpi niti ene. Ko njegov sin Billy najde zapuščenega bernardinca po imenu Beethoven, ki ima za nameček še mladiče, Eddie vztraja, da se jih Billy znebi. Ko neznanci ukradejo glavno pasjo zvezdo novega filma, pri katerem sodeluje Eddie, mora ta čim prej najti zamenjavo. Ne traja dolgo, da Beethovnu uspe navdušiti Eddieja ter osvojiti njegovo srce in srce Hollywooda.