Mati treh otrok Rosalina Gonzales iz Teksasa je izgubila skrbništvo nad svojimi tremi otroki in dobila pet let pogojne zaporne kazni. Sodnik Jose Longoria je Rosalino opomnil, da je šeškanje otrok nekaj, kar “so počeli v starih časih“, čeprav teksaški zakon dovoljuje, da starši, skrbniki ali kdorkoli, ki je v vlogi skrbnika otroka, na otroku “lahko uporabi silo, vendar ne takšno, da bi ga smrtno poškodoval“.

Jokajoč dojenček

(simbolična fotografija) (Foto: iStockphoto)

V bolnišnico

Gonzalesova se je znašla na sodišču, ko je njena tašča opazila rdeče sledi na dekličini zadnjici in jo odpeljala v bolnišnico. Tožilec je primer opisal kot “dokaj preprost, očiten primer šeškanja“ in povedal, da mama ni uporabila pasu ali deklici povzročila modric. Vendar je sodnik ostro obsodil njeno ravnanje in ga označil za nesprejemljivo.

Danes otrok ne šeškamo. V starih časih smo jih morda kdaj dobili po zadnji plati, vendar je bilo takrat drugače. Otrok se ne šeška. Razumete?“ Odgovorila mu je, da razume, sedaj pa mora plačati kazen v višini 50 dolarjev (približno 35 evrov) in se udeležiti tečaja za starše. Otroci so sedaj pod babičinim skrbništvom.

Ni sposobna

Gonzalesova se sedaj bori, da bi jih dobila nazaj, vendar ji je sodnik povedal, da to ne bo možno, dokler se njemu ne bo zdela sposobna skrbeti zanje.

Je šeškanje primerno, koristno ali sporno?