Tokrat so v središče dogajanja postavili vzgojo. En igralec je igral vlogo očeta s tremi otroki, kupoval jim je sladoled. Kupil ga je le dva, tretjemu je rekel, da si ga ne zasluži. Deček je namreč kriv, da njegovo moštvo ni zmagalo. Pred vsemi je na njega kričal.

K njim je pristopil neznanec in se vmešal v vso zgodbo, ker ni mogel gledati, kako oče ponižuje sina. ''Veš kaj, lahko me odpelješ ven in pretepeš na ulici. Ampak, prosim te … prosim, kupi mu sladoled. Vsi grešimo v življenju. Je samo otrok. In oprosti mi, ne želim ti govoriti, kako naj vzgajaš svojega otroka, samo govorim ti kot moški,'' se je obrnil moški na očeta, ki je skušal dati sinu lekcijo. ''Veš kaj? Življenje je težko že brez tega. Enkrat se bo že naučil svojih lekcij. Otroci morajo vedeti … da lahko računajo na svojega očeta in da je on nekdo, ki jih ščiti. Ti si najpomembnejša oseba v njegovem življenju. Prosim te, kupi mu ta sladoled. Če je treba, ga bom jaz plačal. Ko narediš to, bo on pomislil, da ima najboljšega očeta na svetu,'' je dejal neznanec in bil presenečen, ko je v slaščičarno vstopil voditelj in mu čestital, ker se je sijajno odzval.

Očka je prikazal, kakšen je njegov vsakodnevni boj z dvojčkoma. Pripravljal ju je za spanje, in kar boste videli, vam bo polepšalo dan.

Kaj je najhujša kazen za otroke?

Žal se z leti nekatere stvari ne spremenijo. Starši še vedno kaznujejo svoje otroke, toda kazen ni več takšna, da mora iti neubogljivec v svojo sobo, ampak ne sme več preživljati prostega časa na svetovnem spletu.

Tablični računalniki, pametni telefoni, nenehni dostop do interneta – vse to je povezano z otrokovim lepim vedenjem, hkrati pa je očiten pokazatelj, kako tehnologija vpliva na družinsko življenje.

Pri starševstvu se nekatere stvari ne spremenijo – najboljša metoda za porednega otroka je kazen, toda pomen te se je pri modernih generacijah spremenil. To je pokazala neka britanska študija. Nekoč so starši otrokom prepovedali izhod, gledanje televizije ali se jim je zmanjšala žepnina, danes je kazen: ''odvzem'' pristopa k internetu. Pod to pa se razume odvzem prenosnega ali tabličnega računalnika, pametnega telefona … Te moderne naprave starši zelo radi kupujejo za nagrado, odvzamejo pa za kazen, ker je vse skupaj zelo lahko nadzirati.

Otroci moderno tehnologijo potrebujejo za zabavo, kar je pokazala študija, pri kateri je sodelovalo več kot 2000 otrok, starih od pet do 16 let. Ti dnevno na internetu visijo približno dve uri in pol, vsak tretji ima svoj računalnik, več kot 90 odstotkov pa jih ima svoj mobilni telefon.