V največji slovenski porodnišnici se je najprej rodila deklica, in sicer 16 minut čez polnoč. V Ljubljani se je rodil prvi deček, ki je na svet privekal 32 minut čez polnoč. Pri njih so se do 7. ure rodili trije otroci, ena deklica in dva dečka. Na silvestrovo je bilo pri njih nekoliko manj živahno kot običajno: imeli so le osem porodov, rodilo se je osem dečkov in dve deklici, dve porodnici pa sta povili dvojčka. Zadnji je bil deček ob 23.02.

Preberite še: Praznuje največ Slovencev! Vse najboljše!

Bolj živahno je bilo v mariborski porodnišnici, kjer je bilo v prvi noči leta 2019 že pet rojstev, dveh deklic in treh dečkov. Prva je bila rojena deklica ob 00.35, prvi deček pa ob 2.57. Novi mariborski župan Saša Arsenovič je prvi dan leta obiskal porodnišnico. Med prvimi je čestital novopečeni mamici in deklici Eli, ki je prijokala na svet 1. januarja 2019.

Prva v letu 2019 se je le tri minute čez polnoč rodila deklica v Celju. V celjski porodnišnici so se sicer do 7. ure rodili kar trije otroci, prvi deček ob 2.23.

Preberite še: Vse o slovenskih porodnišnicah na enem mestu

V Kranju sta se v prvi uri tega leta rodili dve deklici, ena sedem minut čez polnoč. V Brežicah je na svet privekala deklica dve minuti čez 1. uro, v Slovenj Gradcu pa je poleg dečka, ki je bil rojen ob 00.33, zjutraj ob 7.29 na svet prišla deklica. V Novem mestu se je pet minut čez 6. uro rodil deček, prav tako deček se je ob 6.10 rodil v postojnski porodnišnici.

Preberite še: Toliko dojenčkov se 1. januarja rodi v Sloveniji

V porodnišnici v Izoli je bilo bolj živahno na zadnji dan v letu, ko so imeli šest rojstev. Kot zadnja v letu je rodila Nika Markežič, in sicer prvorojenko Aljo. Bila je navdušena nad delom osebja v porodnišnici, sam porod je bil brez težav in je trajal vsega dve uri. Alja je prijokala na svet 31. decembra malo po 15. uri, tako da sta si starša lahko za silvestrovo privoščila tudi požirek penine, Alja pa je celo noč "spala kot top", je povedala mamica. Zadnjega dne v letu 2018 se je v Izoli sicer rodilo kar šest otrok, od tega štirje dečki.

Na Ptuju so se zadnji dan leta rodili štirje otroci. Prva je v letu 2019 šele nekaj po 19. uri na novega leta dan na svet privekala Ajda, prvega fantka Petra pa so dočakali 2. januarja malo po eni uri. Ajdina mamica Neja Flajs je rodila prvič in prihaja iz Vidma pri Ptuju, Petrova mama Eva Jazbec, ki je prav tako povila prvorojenca, pa prihaja iz Žetal.

Tudi drugod po svetu so se rojevali otroci. "Spoznajte dva od prvih novorojenčkov v letu 2019! Malčka (fantek in punčka) sta se rodila na Fidžiju, v bolnišnici, katere delovanje omogočajo vaše donacije!" so zapisali na Facebookovem profilu Unicefa Slovenije.

Vsem iz srca čestitamo!

Bibine e-novice

Prijavi se na Bibine e-novičke in bodi na tekočem z aktualnimi članki o zanositvi, nosečnosti, negi in vzgoji otrok, partnerskih odnosih in idejah za prosti čas. Zate jih pripravlja ekipa Bibaleze.si.