Na vratih se je pojavila z dojenčkom, kar je sledilo, vas bo ganilo.

Dokazano je, da dojenčki reagirajo na glasove in glasbo, ki jo slišijo v trebuhu, zato zdravniki bodočim staršem priporočajo, da se z njimi pogovarjajo že med nosečnostjo. Najnovejše raziskave pa kažejo, da otrok v trebuhu reagira na dotik.

V Veliki Britaniji so v študijo vključili 23 žensk, ki so bile med 21. in 33. tednom nosečnosti. Nosečnice so opazovali med različnimi aktivnostmi: pogovorom z dojenčkom, božanjem po trebuhu in mirovanjem. Strokovnjaki so celo prosili, da nerojenemu otroku berejo pravljice, med božanjem po trebuhu so morale imeti stegnjeno roko, med mirovanjem pa so morale imeti roko čim dlje od trebuha, po možnosti na bokih.

Rezultat je bil takšen: dojenčki so najpogosteje reagirali med 'cartanjem'. Ženske, ki so bile več tednov noseče, so občutile, da je njihov otrok aktivnejši med božanjem. Dojenčki so se takrat največkrat dotikali svojega obraza ali delali različne gibe z rokami.

Strokovnjaki so tako potrdili, da dotikanje nosečniškega trebuščka spodbuja otrokovo gibanje, največ rok, dotikajo pa se tudi glave in odpirajo usta. To se dogaja pogosteje, kot če bodoča mama bere pravljico.