Ekstazi

(Foto: Profimedia)

Zdravnica Svetlana Vučetić Arsić iz bolnišnice za zdravljenje odvisnosti je za srbske medije povedala, da sodelujejo s policijo in da so izvedeli, da šolarji med sabo tekmujejo, kdo bo vzel več ekstazijev v enem večeru. Zaradi tega prihaja do resnih zastrupitev s to substanco. Psihologi in zdravniki so enotni, da je treba prižgati alarm.

Drama v Srbiji! Najstnici sta se napili na gradbišču.

Zdravnica je še dodala, da ekstazi vzamejo najpogosteje pubertetniki, in to občasno na zabavah, prav tako pa tudi študentje, ki se želijo rešiti nespečnosti, se skoncentrirati, ampak redkeje. Ekstazi po navadi kombinirajo z energijskimi pijačami, kar ima lahko dramatične posledice.

Kaj so tisti prvi znaki, ob katerih morate kot starši posumiti, da vaš otrok uživa prepovedane substance? Kako preprečiti, da zabrede še globlje, in na koga se obrniti po pomoč, smo povprašali Sandro Vitas, univ. dipl. psih., iz Društva za pomoč zasvojencem in njihovim svojcem Slovenije ''Up''. Intervju si preberite TUKAJ.

Bibine e-novice

Prijavi se na Bibine e-novičke in bodi na tekočem z aktualnimi članki o zanositvi, nosečnosti, negi in vzgoji otrok, partnerskih odnosih in idejah za prosti čas. Zate jih pripravlja ekipa Bibaleze.si.