Rebeka Dremelj - Donat Mg - 10

"Materinstvo je čudovito, a obenem naporno," je priznala Rebeka. (Foto: Damjan Žibert)

 

Seznam vseh tistih, ki si bodo leto 2012 zapomnili predvsem po rojstvu otroka, je presenetljivo dolg. Po podrobnem pregledu smo ugotovili, da med slavnimi mamicami in očki prevladujejo obrazi z malih zaslonov.

Pestro leto za glasbenike

Zagotovo je kot nosečnica največ zanimanja javnosti pritegnila pevka Rebeka Dremelj, ki se je po rojstvu hčerke po več kot tisoč nastopih začasno poslovila od glasbenih odrov. Začasni umik z glasbene scene je po težko pričakovanem rojstvu sina Tiarja napovedal tudi mojster samopromocije Damjan Murko. Po rojstvu sina se je umiril tudi roker Grega Skočir. Ponosni očka, poln sreče, pa je postal tudi glasbenik in producent Raay, ki se je z ženo Marjetko Vovk razveselil sina Vida. Nič manj veselo pa ni v družini Simona Megliča, nekdanjega člana najstniške skupine Bepop, ki je po novem obdan kar s tremi dekleti.

Noseča Maja Murko

Damjan in Maja sta se razveselila Tiarja. (Foto: Facebook)

Največ rojstev med znanci z radia in televizije

Rojstvo tretjega otroka sta dočakala televizijska voditelja Valentina Smej Novak in njen mož Luka, mamica je postala tudi televizijka Erika Žnidaršič, oče pa tudi Edi Pucer, voditelj dnevnoinformativnega programa na POP TV. S tem pa se seznam znancev s televizije še ne konča. V ekipo slavnih očkov sta se vpisala še kuharski mojster Bine Volčič, ki smo ga spremljali v vlogi šefa v resničnostem šovu Gostilna išče šefa, in Jože Činč, ki je s svojo Doris zibal prvič. Prvič pa je otroški jok v svojem naročju zaslišala tudi Esada, tekmovalka v resničnostnem šovu Kmetija išče lastnika. Le po nekaj mesecih partnerske zveze je zanosila tudi Sandra Auer, ki jo je rojstvo hčerke Arabele povsem spremenilo. "Ne obremenjujem se več z malenkostmi," nam je pred časom priznala. Med medijskimi osebnostmi, ki so postale mamice, je tudi radijka Špela Močnik, ki je postala ponosna mamica male Julije. Za nekaj časa se je iz medijskega sveta umaknil tudi priljubljeni voditelj in igralec Klemen Slakonja, ki se je z Mojco Fatur razveselil sina Ruja.

Tudi športniki so bili pridni

Nogometaša Tim Matavž in Zlatko Dedič sta se razveselila hčerk. Čeprav sta postala očka, še vedno pridno trenirata in zastopata barve naše države na reprezentančnih tekmah. Kmalu po svojem olimpijskem nastopu je očka postal tudi kajakaš Peter Kauzer. Njegova draga ga v Londonu žal ni spremljala, je pa doma skupaj z njegovimi starši pridno stiskala pesti. Med znanimi očeti ne smemo spregledati še telovadca Mitje Petkovška, jeseni pa je že drugič postal očka tudi plesni koreograf Matevž Česen.

Misice in lepotičke danes predvsem predane mame

V medijih se je pogosto govorilo tudi o družini Rajka in Daše Hrvatič. Daša je prav zvezdniško sina rodila v Avstriji. Izbrala mu je ime Kris. Tudi misici Neda Gačnik in Maša Merc sta postali ponosni mamici. Skrivnostna pa je po rojstvu otroka Sabina Mali, ki se je odločila, da se popolnoma umakne iz medijev.

Prva poslanka v zgodovini Republike Slovenije, ki je med mandatom nastopila porodniški dopust, je Melita Župevc, poslanka Pozitivne Slovenije. Predsednik omenjene stranke Zoran Janković pa je že tretjič postal dedek, ko se je njegov sin Damijan Janković z izbranko Ursulo Gawish razveselil hčerke.

Dan, ki ga ne bodo pozabili tako zlahka, pa so doživeli tudi ...

Damijan Janković

Damijanu Jankoviću voziček kar pristaja. Se strinjate? (Foto: Facebook)

Svoje mnenje lahko izrazite na naši Facebook strani ali pa se nam samo pridružite s klikom na