Lionel Messi

Lionel Messi kot otrok (Foto: thefootballramble.com)

Od težkega otroštva do slave

Lionel Messi je že pri petih letih začel igrati nogomet za klub Grandoli, leta 1994 pa se je pridružil Newell's Old Boysom. Žal pa njegova pot ni bila posuta z rožicami. Ker so zdravniki ugotovili, da ne proizvaja dovolj testosterona, je moral na zelo drago zdravljenje, za kar pa njegovi starši niso imeli denarja. Na pomoč mu je priskočil klub Barcelona, ki je v njem prepoznal izjemno nadarjenost. Krili so stroške zdravljenja, Lionel pa jim je to poplačal s številnimi goli. Danes je najboljši nogometaš in ima po vsem svetu oboževalce – tako mlajše kot starejše.

Sam pravi, da je prej znal brcati žogo, kot hoditi. V intervjuju za The Sun je pred časom spregovoril, kaj vse je moral žrtvovati, da je postal najboljši. Pri 13 letih je namreč moral zapustiti mamo in očeta ter si poiskati nove prijatelje. Zaradi številnih treningov se je izogibal zabavam. ''Kot majhen deček sem moral zapustiti svojo družino in prijatelje v Argentini ter se podati v neznano. Odšel sem v Španijo, moral sem si poiskati nove prijatelje in začeti povsem novo življenje. Vse, kar sem počel, sem počel zaradi nogometa. Želel sem si uresničiti sanje,'' je povedal Messi in nadaljeval, da se ni udeleževal nočnih zabav, saj ga je naslednji dan vedno čakal trening.

Priznal je, da tudi danes ne pozna nočnega življenja, saj želi biti še boljši. In čeprav je zelo mlad, je v svoji nogometni karieri dosegel ogromno. ''Vsako leto sem boljši. Imam srečo, ker sem začel zelo mlad in imam fantastične soigralce. No, ampak verjamem, da lahko še napredujem in da še nisem blizu svojega vrhunca. Še vedno sem mlad in kot igralec se razvijam. Nikoli se ne bom prenehal učiti, ker več izkušenj ima igralec, boljši je.'' V intervjuju je tudi priznal, da ga nogomet ne privlači zaradi denarja, da v njem preprosto uživa.

Lionel Messi

Lionel Messi je danes najboljši nogometaš na svetu. (Foto: Reuters)

In kljub temu, da je velika zvezda, se še vedno z veseljem vrača domov. Obožuje mamina kosila, z veseljem pa prisluhne očetovim nasvetom. Na Twitterju navijaškega kluba Lionela Messija so že večkrat objavili fotografije, kako zvezdnik preprosto uživa z družinskimi člani. Z bratranci se namreč zabava tudi tako, da igrajo nogotenis in videoigre.

Lionel Messi je tudi očka

Lani novembra je slavni nogometaš postal očka. Sina, ki ga je poimenoval Thiago, mu je povila dolgoletna spremljevalka in zaročenka Antonella Roccuzzo. Prav vsi njegovi oboževalci po svetu so mu čestitali, pošiljali pa so tudi darila za Messijevega prvorojenca. Na svojem Facebook profilu pa je ponosni očka ob veselem dogodku zapisal: ''Danes sem najbolj srečen človek na svetu. Rodil se je moj sin in bogu sem hvaležen za takšno darilo. Družini se zahvaljujem za vso podporo.''

Za vse oboževalce nogometa

V torek, 26. februarja, ob 21.00 bo na Voyo.si ekskluzivni prenos nogometne tekme Barcelona : Real Madrid. Tekmo si lahko vsi oboževalci Lionela Messija ogledate TUKAJ!

Pasica VOYO

(Foto: VOYO)


 

Svoje mnenje lahko izrazite na naši Facebook strani ali pa se nam samo pridružite s klikom na