Jason James Richter je na svet prijokal 29. januarja 1980 v Medfordu v Oregonu. O njegovem življenju ni veliko zapisano. Znano je, da se je pri treh letih z družino preselil na Havaje. Tam je njegovo nadarjenost za igranje odkrila neka japonska agencija in že kot deček se je začel pojavljati v televizijskih oglasih. Ko je dopolnil devet let, se je družina preselila nazaj v Los Angeles, kjer je imel boljšo odskočno desko v filmski svet.

Tri leta pozneje je bil med 4000 kandidati izbran za Jessija, ki je igral v filmu Free Willy. Tako je med letoma 1993 in 1997 prevzel najbolj slavno vlogo dečka, ki je prijateljeval z orko. Pojavil se je še v filmih Cops&Robbersons, The NeverEnding Story III, Free Willy 2, Free Will 3, Laserhawk in The Setting Son. Nekaj manjših vlog je imel tudi v nanizankah, toda srce ga je vleklo v glasbene vode. Pri 10 ali 11 letih je slišal na kitaro igrati Jimija Hendrixa in od takrat sta s kitaro neločljiva. V nekem intervjuju je povedal, da pri snemanjih filmov čuti preveč pritiska, v glasbenem svetu pa je svoboden. Bil je basist pri skupini Fermata. Tako si je vzel odmor od filmskega sveta med letoma 2001 in 2009.  Pri 36 letih je sledila njegov velika vrnitev na filmska platna in še vedno ima številne oboževalke, saj je ljubek deček zrasel v simpatičnega moškega. Jason nikakor ne počiva na lovorikah, piše scenarije za svoje filme, preizkusil se je tudi kot režiser.

Z objavami na Instagramu dokazuje, da ima resnično veliko srce. Je družinski človek, tako ga boste v družbi mame videli pogosto. Pogreša dedka, ki je umrl, zanj je bil to velik človek. Obožuje živali, z oboževalci z veseljem deli fotografije svojega pasjega ljubljenčka.

Mnoge filmske uspešnice si lahko kadarkoli in kjerkoli ogledate na VOYO.