Mladi

(Foto: Thinkstock)

Glavni namen druženja je mladim ponuditi prvo izkušnjo v poslu in prostor, da svoje znanje in ideje preizkusijo v praksi ter se soočijo s trgom. Ustvarjalnik pa si želi, da bodo mladi zaradi te izkušnje bolj motivirani za ciljno in usmerjeno razmišljanje o lastni profesionalni oz. karierni poti, so sporočili z Gimnazije Celje - Center.

Osrednji govornik na današnji otvoritvi bo znan slovenski serijski podjetnik in investitor Gregor Rebolj. Konec tedna bodo mladi 54 ur brez prestanka in pozno v noč ustvarjali svoje zamisli, pri čemer se jim bo v tem času pridružilo več kot 30 različnih strokovnjakov s področja podjetništva.

Cilj dogodka je, da vsaka ekipa svojo zamisel spremeni v delujoč produkt in ga ponudi trgu. Pri njihovem delu jim bodo ves čas pomagali mentorji, najizkušenejši slovenski podjetniki, ki bodo z njimi preživeli ves konec tedna. Aktivnosti se bodo končale z javno predstavitvijo vseh produktov v nedeljo v dvorani Narodnega doma v Celju. Takrat bo komisija vlagateljev izbrala tudi najbolj perspektivne zamisli.