Mamica z novorojencem

Hannah je svojega novorojenčka videla šele po petih dneh. (simbolična fotografija) (Foto: Stock Exchange )

36-letna Hannah Gregory je med porodom sina Bena tako nenadzorovano krvavela, da je morala dobiti štirikrat toliko krvi, kot jo imamo običajno v telesu. Ko je kri zapuščala njeno telo, ji je zastalo srce, zato so jo morali dvakrat oživljati z defibrilatorjem. Kljub temu njen mož Sean niti za trenutek ni izgubil upanja in po 36 urah čakanja je ženo končno spet lahko objel.

Pet dni po sprejemu v bolnišnico je Hannah končno prvič pestovala svojega sina. "Nisem nameravala oditi – imam moža in dojenčka, za katera moram skrbeti," je kasneje povedala pogumna mamica iz Crawleyja v zahodnem Sussexu. "Preživela sem veliko, vendar je bilo rojstvo Bena tega vredno. Trenutek, ko sem ga prvič zagledala, je bil najsrečnejši v mojem življenju."

18 litrov

Pol ure za tem, ko je Hannah doma odtekla voda, je bila že v bolnišnici, vendar je do takrat izgubila že liter in pol krvi. Dve uri kasneje je štiri tedne prezgodaj rodila Bena, takrat pa so se prave težave šele začele. Žilice iz posteljice so se zarasle v bližnje organe, zato je takrat, ko so ji jo odstranili, začela hudo krvaveti. Zdravniki so jo dali pod splošno anestezijo in opravili histerektomijo, operacijo, v kateri so ji odstranili maternico.

"Posteljica je imela več dovodnic krvi, zato je začela krvaveti, ko so mi jo odstranili. Če bi se Ben rodil kasneje, bi mi odstranili mehur in črevo. Kri mi je odtekala tako hitro, kot so mi jo dovajali. V pol ure sem jo izgubila približno 18 litrov. Vse moje krvničke so začele odpovedovati in zastalo mi je srce. Dvakrat so me morali oživljati. Moje telo je bilo tako neuravnovešeno, da mi je srce podivjalo," je povedala Hannah, ki jo doma čaka še triletna hči Eleanor. Po vseh zapletih je morala še 36 ur preživeti priklopljena na naprave, ki so jo ohranjale pri življenju.

Vrečke krvi

Izgubila je 18 litrov krvi. (simbolična fotografija) (Foto: Reuters)

Hannah so opazovali še nadaljnje tri dni, preden je lahko videla svojega dojenčka Bena, za katerega so skrbeli na oddelku za nedonošenčke v Brightonu. “"Sedaj je povsem zdrav deček in jaz sem zdrava ženska. Sploh nisem vedela, da ti lahko dajo toliko krvi. Zahvaliti se moram 32 ljudem. Če ne bi darovali svoje krvi, je morda ne bi bilo dovolj in moja otroka bi ostala brez matere. Pozivam vse, naj darujejo kri. Rešila mi je življenje."

Preberite si še izjavo porodničarja, da s carskim rezom rojevajo reve.

Svoje mnenje lahko izrazite na naši Facebook strani ali se nam samo pridružite s klikom na