Ledena dežela - 1

V led smo zamrznili življenje na ledenem gradu: kralj iz ledu, grajske gospodične, vitezi iz ledu, menih iz ledu, kočija iz ledu, zmaji iz ledu, prava ledena krčma z zamrznjeno natakarico in še mnogo drugih impresivnih ledenih skulptur.

Skulpture so višine do 3m. Ledena doba je tokrat  nastopila v srednjem veku!

Ledene zgodbe iz srednjega veka je več kot mesec dni ustvarjalo  10 slovenskih "lednih" mojstrov in 3 tuji akademski umetniki (2 Katalonca in 1 Finec).  Preko 3000 ur dela je bilo potrebnega, da so ledeni bloki izklesani, prirezani, izravnani, sestavljeni in zlepljeni skupaj.

Ledena dežela - 2

Otroci, pa tudi marsikateri odrasli boste pravo zimsko zabavo našli na orjaškem, 8-metrskem toboganu, ki je v celoti popolnoma iz ledu. Ker je tobogan tako dolg ima seveda tudi zavoj. Brez skrbi, tudi odrasli se boste zelo radi spustili po zamrznjeni vodi:). Za tiste z dobro orientacijoJ, pa vas na koncu ledene grajske dogodivščine čaka tudi pravi Airwaves ledeni labirint!

Na ledenem dvoru boste tudi žejni prišli na svoj račun. "Pogrela" vas bo pijača, ki vam jo bodo postregli na pravem ledenem šanku. Poleg naše prave natakarice, vas bo navdušila njena predhodnica iz srednjega veka, ki smo jo skupaj z vrčki piva zamrznili v led.

Ledena dežela - 3

Dostop do  AIRWAVES Ledene dežele je urejen  za otroške in  invalidske vozičke. Tudi prehod med ledenimi skulpturami je dovolj širok za invalidske in otroške vozičke, razen labirinta, kjer je prehod preozek. 

Ledene skulpture bodo na ogled ves čas zimskih počitnic, do 28. februarja 2016.

Ne zamudite te edinstvene mojstrovine!  Pripeljite svoje najdražje na čudovito ledeno pustolovščino.

Se vidimo v ledu!

ODPIRALNI ČAS: 

ponedeljek, torek, sreda: 12.00 - 19.00 
 
četrtek, petek: 12.00 - 21.00
  
sobota, nedelja in prazniki: 10.00 - 21.00

p.s. Primerno se oblecite. Temperatura v AIRWAVES Ledeni deželi je stalno -5 celzija. Po toboganu pa se lahko spuščate tudi v "kavbojkah".

Ker se bodo otroci  po toboganu zagotovo spuščali večkrat,  jih starši oblecite v zimsko opremo.

Posebna družinska ponudba v času zimskih počitnic:

Vsakega obiskovalca "počastimo" z GRATIS pijačo.
Najmlajše čaka brezplačen topel čaj, starše pa pogrejemo z brezplačnim kuhanim vinom.

Ledena dežela - 4