Marijan Novina je na pot profesionalnega glasbenika stopil že, ko je bil star 10 let. Takrat je skupaj z očetom Marijanom in štiri leta mlajšim bratom Borutom osnoval Družinski trio Novina, zato je bil med prazniki po navadi zdoma.

"Glede na to, da smo kot Družinski trio Novina začeli nastopati, ko sem imel 10 let in brat Borut 6, sva že v otroštvu praznične dni in večere preživela z zabavanjem drugih, kar nama je bilo v veselje." Tudi zato, ker je bila na vseh nastopih tudi vsa njegova družina.

Marijan Novina

Družinski trio Novina (Foto: osebni arhiv)

Marijanova starša sta vedno poskrbela, da je v njihovem domovanju decembra vladal praznični duh. "Na tisti čas imam zelo lepe spomine, doma smo imeli veliko božično drevo, jaslice in dom poln ljubezni."

Bile pa so tudi majhne in malo večje pozornosti v obliki daril, ki so mu ostale v lepem spominu. "Da, spominjam se, ko sem za božič dobil nove klaviature, in nikakor me niso mogli ločiti od njih (smeh)."

Družinsko idilo, ki se je izkazovala v lepih odnosih, polnih spoštovanja in ljubezni, je kruto prekinila usoda. Pred 21 leti je zaradi hude dedne bolezni umrl njegov oče, pred devetimi leti mu je ista bolezen vzela še njegovega brata Boruta. 

Marijan Novina

Ljubeča, povezana družina (Foto: osebni arhiv)

Marijan se je po bolečih izgubah pobral in nadaljeval po poti, na katero so stopili skupaj. Danes je ponosen oče dveh sinov, ki ju je povila ljubezen njegovega življenja, Petra. Nanju se trudi prenesti ljubezen do glasbe, poskuša pa ohranjati tudi druge oblike družinske tradicije, ki so polepšale njegovo otroštvo.

Ena je zagotovo vezana na prihajajoče praznike. "Veseli december ... Mislim, da se v tem mesecu malo bolj zavedamo najdražjih in prijateljev. Nasploh pa radost v očeh otrok ob prejemanju decembrskih daril, kaj je lahko lepšega? Kot otrok sem bil deležen malenkosti in to prenašam naprej."

Zaradi izgub očeta in brata, ob še globljem zavedanju o minljivosti življenja si zato kljub natrpanemu decembrskemu urniku vzame čas tudi za družino. "Vsekakor. Življenje prehitro teče, zato se trudim 'prosti' čas preživeti z družino, ki me napolnjuje z radostjo in energijo za vse, kar se dogaja v teh dneh."

Seveda pa bo silvestrovo, kot je tega že vajen, tudi letos delovno. "Vseeno bom imel dovolj časa za družinsko praznovanje in zadnji dan leta bomo preživeli nekoliko drugače, da tudi Izak in Vitan začutita, da prihaja novo leto."

Marijan Novina kot Robbie Williams

Marijan Novina je zadnjo imitacijo v šovu Znan obraz ima svoj glas posvetil pokojnemu očetu. (Foto: Damjan Žibert)

Pa mu je bilo kdaj hudo, ker zaradi svojega poklica ni mogel silvestrovati v krogu tvojih najdražjih? "Hudo? Ne, vedno potem nadoknadimo (smeh). Glasbenik sem že 34 let in v veselje mi je nastopati, zabavati ljudi. Za 'nas' pridejo prazniki malo kasneje (smeh)."

Bibine e-novice

Prijavi se na Bibine e-novičke in bodi na tekočem z aktualnimi članki o zanositvi, nosečnosti, negi in vzgoji otrok, partnerskih odnosih in idejah za prosti čas. Zate jih pripravlja ekipa Bibaleze.si.