Počasi odštevam! ❤️ #34tednov

Posted by Manca Špik on Sunday, 7 February 2016

Kakšna čustva so vas preplavila, ko ste izvedeli, da ste noseči?

Ko se je z začetku julija na testu pokazal plusek, sem bila neznansko vesela, kajti otroka sem si želela že dlje časa, z zanositvijo pa sem imela kar nekaj težav. Ko se mi je pokazal plusek, sem si rekla, da je trud vedno poplačan (nasmeh). Po drugi strani pa se je v meni sprožilo kar nekaj strahov v zvezi z novo vlogo, ki bo zagotovo najbolj pomembna in odgovorna v mojem življenju, a sem prepričana, da bo vse tako, kot mora biti!

Komu ste najprej zaupali veselo novico?

Veselo novice sem po telefonu najprej zaupala partnerju Borutu, takoj zatem pa je sestra Mojca vse domače sklicala za mizo v jedilnici, kjer je kar ona objavila veselo novico (nasmeh). Veselje je bilo nepopisno, sploh z mamičine strani, saj si je zadnja leta zelo želela, da postanem mamica. Veselje pri vseh domačih traja še danes in vsi komaj čakajo, da se nam priduži nov družinski član. Novico sem še isti dan zaupala najboljši prijateljici Nadji ter Raayu in Marjetki. Ostali so izvedeli veliko pozneje.

Prekipevate od energije ali pa vas pestijo nosečniške težave?

Do četrtega meseca me je dajala prevelika utrujenost, kar je normalno, saj se v tvoje telo naseli majhno bitjece (nasmeh). S slabostjo na srečo nisem imela nobenih težav. Če potegnem črto, sem v bistvu velika srečnica, kajti moje počutje je zares cvetoče, slabosti nisem imela, trebušček tudi še ni prevelik, kar je bilo za mojo višino pričakovano, skratka včasih imam občutek, da sploh nisem noseča, kajti od energije kar prekipevam (nasmeh). Razen tega, da se malce hitreje utrudim, in da sem malo bolj nerodna in počasna, me ne pesti nič hujšega, za kar sem izredno hvaležna!

Ste že začeli nakupovati otroška oblačila, opremo … ?

Zadnja dva tedna se intenzivno posvečam stekleničkam, dudam, previjalnim mizicam, oblačilom, vozičkom in vsem ostalim stvarem, ki sodijo zraven (nasmeh). Zelo sem vesela, ker imam tako dobre poslovne partnerje, ki bodo poskrbeli, da bom ob rojstvu malčka založena z vsemi stvarmi, ki jih potrebujem.

Ste že izvedeli, ali pod srcem nosite dečka ali deklico, ali pa boste počakali na presenečenje?

Ker sem po naravi precej radovedna, sem se seveda, takoj ko je bilo mogoče, pozanimala, kaj nosim pod srcem. Ko sva s partnerjem Borutom izvedela za spol, sva bila oba presrečna, kajti oba sva si želela enako in komaj čakava na otroka, ki se nam bo pridružil na prvi pomladni dan.

Prisegate na slovenska tradicionalna imena ali pa so vam všeč tuja, kratka?

Načeloma so mi všeč krajša imena, ki pa ne smejo biti “spakedranščina”. Z Borutom sva pregledala vsa mogoča imena na internetu in v knjigicah, in se zedinila le pri enem imenu za fantka in enem imenu za punčko, tako da sva z izbiro imena zadovoljna oba. Izbrala sva ime, ki je slovanskega izvora, ni moderno, kot rečeno, ni “spakedravščina”, je sestavljeno iz štirih črk in se začne na črko L.

Znana slovenska športnica je pred kratkim postala mama.

 

Takole naša Mila čuva moj trebušček in zaklad v njem!