Kakšna mama bi rekla, da si? Stroga ali popustljiva?

Predvsem sočutna, kar se mi v tem norem svetu zdi najbolj pomembno. Časi se spreminjajo in z njim tudi pogoji za življenje. Mislim, da nas kot otroke naši starši niso najbolje »videli« kot posameznike, osebe, ki potrebujejo podporo, da popolnoma razvijejo svojo osebnost in potenciale. Velikokrat smo bili »zatučkani« in »spregledani«, a tako je pač vzgajala prejšnja generacija. Lano sprejemam takšno, kot je, z vsemi minusi in plusi. Dovolim ji, da joka, »trmari« in tega vedenja ne zatiram. Takrat grem do nje in jo objamem, pa se hitro pomiri in zelo lepo sodeluje, ker čuti, da jo spoštujem. Lahko rečem, da sva z Lano res globoko povezani. Moja vzgoja temelji predvsem na ljubezni in sočutju. Pri osnovnih stvareh pa sem zelo stroga (hvala, prosim, dober dan, oprosti).

So kakšna pravila, načela, ki jih boš prenesla na svojega otroka od svojih staršev?

Starša sta mi privzgojila bonton in oliko, za kar sem jima zelo hvaležna. To bom prenesla naprej na svojo hči.

Ima Lana rada glasbo? Že kaj poje?

Lana je plesala še preden je shodila. Pripuzala je do police, se dvignila in poplesavala levo in desno. Lana kaže veliko zanimanje za glasbo. Stalno poje, pleše, deklamira ... Že zdaj slišim, da ima posluh in izreden občutek za ritem. Na pamet zna zagotovo vsaj 20 pesmic. V to je nikoli nisem silila, to ima v sebi. Kri ni voda, ni kaj. (smeh) Tik preden se je rodila sem še poučevala v pevski šoli, tako da je z glasbo stalno obkrožena, in zgleda da se jo je prijelo. Če bo želela delovati v tej smeri, jo bom podprla z vsem srcem!

View this post on Instagram

Pred dvema letoma, ob 11:09 sem zagledala tvoj majhen nosek, dolge prstke in dolge nogice.�dd31�dffc “Le kaj bom počela s tabo”, sem si mislila. Velikokrat te pogrešam kot majhno dojenčico, ker mi nisi mogla “pobegniti” in sem te lahko stalno stiskala in ljubčkala. A ne bi zavrtela nazaj niti dneva, ker sem tako ponosna nate, saj tako lepo odraščaš v pravo malo gospodično. Tako sem vesela, ker sem lahko tvoja mamica! �dc69‍�dc67Hvala, ker si z mano v dobrem, ko letim, cvetim in tudi takrat, ko imam slab dan, in sem žalostna in jočem, ker vse to je življenje, deklica moja! Hvala, ker sem ob tebi lahko to, kar sem. Brez maske. In v takšno osebo želim, da zrasteš tudi sama. Hvala, ker me vsak dan učiš, kako biti še boljši človek, in ker lahko “rasteva” skupaj. Življenje s teboj je prava poezija! Vse najboljše za 2. svečko! Neskončno te ljubim, hčerka moja! Tvoja mamica❤️❤️❤️ Hvala @partyshopljubljana za presenečenje! �df88�df81�df89 #lanamoja #proudmommy #happybirthday #mydaughterismyworld #mybeautifuldaughter #happysunday #mancaspik #phoooftheday #instagood #instagram #instapic #instapicture #happyday

A post shared by Manca Špik (@mancaspik) on

Je navdušena, ko vidi svojo mamico na odru?

Kar učke ji zažarijo, ko me vidi na televiziji ali sliši na radiu. Moj glas na radiu prepozna v trenutku. Ko odpojem vedno zaploska in reče: »Bravo, mami«. Vesela sem, da mojo »službo« tako lepo sprejema, saj sva zaradi mojih obveznosti pogosto ločeni. Ko pa sva skupaj, čas preživiva kvalitetno, intenzivno, si izkazujeva čustva, se objemava, stiskava in igrava. Res sem ponosna nanjo.

Manca je sicer pred kratkim po dveh letih ponovno združila moči z Isaacom Palmo in nastala je romantična balada, ki bo himna letošnje balade in prepričani smo, da bo navdušila tudi malo Lano. 

Bibine e-novice

Prijavi se na Bibine e-novičke in bodi na tekočem z aktualnimi članki o zanositvi, nosečnosti, negi in vzgoji otrok, partnerskih odnosih in idejah za prosti čas. Zate jih pripravlja ekipa Bibaleze.si.