Rock Hudson

(Foto: Pinterest)

Da je vstopil v svet filma, sta po pisanju filmske baze podatkov IMDb pripomogla njegova višina in lepota. V šolskih predstavah namreč ni sodeloval, ker si ni mogel zapomniti besedila. Po srednji šoli je bil poštni uslužbenec, v drugi svetovni vojni je služil kot mehanik v ameriški mornarici, po vojni je bil voznik tovornjaka.

Na velikem platnu je debutiral leta 1948 v filmu Fighter Squadron. V 50. letih je odigral glavne vloge v filmih Veličastna obsedenost, Vse, kar nebo dopušča in Velikan. Z Velikanom si je leta 1956 prislužil nominacijo za oskarja.

Nadaljeval je z nizom romantičnih komedij skupaj z Doris Day: Šepetanje na blazini (Pillow Talk), Lover Come Back in Ne pošiljaj mi rož (Send Me No Flowers). Zatem je njegova popularnost na velikem platnu začela upadati. V 70. in 80. letih je veliko nastopal na televiziji, med drugim v žajfnici Dinastija in seriji McMillan & Wife.

Kot nekdaj slavni hollywoodski obraz je šokiral zlasti ženske oboževalke, ko je leta 1985 javno priznal svojo homoseksualnost in še istega leta umrl za aidsom. Bil je prva slavna osebnost, ki je preminila za posledicami te bolezni.

Še nekdo je postal ikona Hollywooda.