Source: Baby boy hilariously upset when face-to-face with twin sister by TwinsMD on Rumble

Na svetu ni nič lepšega od dojenčkovega smeha. Poglejte si posnetek, na katerem očka šteje denar, kar se zdi dojenčku zelo smešno. Zagotovo se boste nalezli dobre volje in se še vi začeli smejati na ves glas.

Ne glede na to, ali ste starši enojajčnih ali dvojajčni dvojčkov, znanstveniki na podlagi vseh doslej opravljenih raziskav menijo, da med njimi obstajajo tako posebne vezi, ki jih ne morejo ustvariti nobena druga sorodstvena razmerja ali povezave.

Enojajčni/dvojajčni dvojčki

Enojajčni dvojčki nastanejo iz ene same oplojene jajčne celice z enim spermijem. Zarodka imata samo en plodni mehur (včasih dva) in skupno posteljico. Dvojajčni dvojčki pa so spočeti, če pri ovulaciji dozorita dve jajčeci, ki sta oplojeni z dvema spermijema. Vsak dvojček se ugnezdi, ima svoj plodni mehur in običajno vsak svojo posteljico (včasih je lahko skupna). Dedna nagnjenost, da bi zaplodili dvojčke, gre po materini liniji.

Dečki/deklice

Po zadnjih podatkih naj bi bilo na svetu več fantovskih dvojčkov, najpogosteje pa naj bi se rodili v Nigeriji. Če se pri belcih na vsakih 1000 porodov rodi 10 parov dvojčkov, je pri črncih ta številka tri- do štirikrat večja.

Dvojčki govorijo svoj jezik

Približno 22 odstotkov dvojčkov je levičarjev, prav tako naj bi se znali sporazumevati na način, ki je razumljiv samo njim – tesna povezanost naj bi z razvojem vpliva na oblikovanje njim posebnega jezika.

Tako enaka in hkrati tako različna!

Čeprav imajo enojajčni dvojčki enak DNA, pa ima vsak iz para drugačen prstni odtis. Na oblikovanje slednjega naj bi vplivali različni dejavniki, kot so prehrana, položaj v maternici, krvni tlak itd.

Dvojčki med zvezdniki

Najbolj znani dvojčici sta zagotovo Mary Kate in Ashley Olsen. Mnogi pa ne vedo, da so v paru z dvojčkom odraščali tudi Justin Timberlake, Aaron Carter, Alanis Morisette, Ashton Kutcher in Scarlett Johansson.