"Vedno sem imela rada očeta in upam, da mu bo omogočen prostor, ki ga potrebuje, da se osredotoči na svoje zdravje," piše v izjavi Marklove, ki jo je objavila palača. Ob tem se je bodoča članica britanske kraljeve družine zahvalila vsem za podporo in dodala, da se s Harryjem veselita, da bosta lahko v soboto z vsemi delila svoj poseben dan.

Ko je Meghanina babica doživela srčni infarkt, se je zgodilo ...

Že cel teden se je ugibalo, ali se bo Markle udeležil sobotne poroke. Sprva se je namreč odločil, da svoje hčere ne bo spremljal do oltarja, ker je ni želel osramotiti, ko je prodal fotografije, na katerih je pri krojaču. A je bil kasneje ponovno pripravljen priti v Veliko Britanijo, če bi mu to dovolili zdravniki, saj je doživel manjši srčni infarkt in je moral prestati še operacijo.

Kot je poročal ameriški tabloidni novičarski portal TMZ, je Markle trenutno še na opazovanju v bolnišnici, saj so mu vstavili žilne opornice. "V redu sem. Dolgo bo trajalo, da se pozdravim. V bolnišnici bom še nekaj dni. Ne smem se razburjati," navaja očeta neveste TMZ.

Poglejte eno prvih fotografij Meghan Markle!

V bolnišnico pa so po manjši prometni nesreči nedavno sprejeli tudi polsestro Marklove Samantho Grant zaradi domnevnega zlomljenega gležnja in kolena. Grantova sicer trpi za multiplo sklerozo in je zaradi tega v invalidskem vozičku, povzema TMZ francoska tiskovna agencija AFP.

Meghan in Harry

(Foto: AP)

Polbrat Marklove Tom Markle mlajši pa je že v Windsorju, čeprav nima vabila na poroko. Prejšnji mesec je pozval princa Harryja, naj odpove poroko z njegovo "utrujajočo, plehko, domišljavo" polsestro, ki bo "osmešila" kraljevo družino. A mu je bilo kasneje očitno žal, saj je za časnik Daily Mirror dejal, da bo njegova sestra ena od najboljših stvari, ki so se zgodile kraljevi družini. "Perfektna moderna princesa bo," so navedli Toma Markla.

Takšnih fotografij Meghan Markle še niste videli!

Princ Harry in nekdanja ameriška igralka Meghan Markle se bosta v soboto opoldne po lokalnem času poročila v kapeli svetega Jurija na Windsorskem gradu. Po obredu se bosta s kočijo zapeljala še zunaj grajskega obzidja, kjer ju bo lahko videlo na tisoče ljubiteljev britanske kraljeve družine.

Meghan in oče

Meghan z očetom (Foto: Profimedia)

Ne zamudite kraljeve poroke v živo!