Karl Erjavec-9

Karl Erjavec (Foto: Miro Majcen)

Karl Erjavec je eden redkih politikov, ki zna ljudem izvabiti nasmeh na obraz. Kljub resnim temam, s katerimi se vsakodnevno sooča, si namreč rad dovoli kanček navihanosti ... Najbrž ga tekom odraščanja ni zapustila niti trma, s katero je opisal dečka iz zgodnje mladosti. S slednjimi lastnostmi je namreč veliko lažje vleči črte skozi razpoke današnjega sveta. Ali mu uspeva ali ne, boste presodili sami, mi smo le zavrteli časovni stroj ...

Spomini na otroštvo

Predsednik stranke DeSUS je odraščal v belgijskem mestecu Aiseau, kjer je z družino živel do 12. leta. Njegov oče je namreč v mestu opravljal delo rudarja. V Belgiji se je rodila tudi njegova sestra, po prihodu v Slovenijo, pa je družino razveselilo še rojstvo brata. Kot pravi, je njegov najlepši spomin na otroštvo ravno trenutek, ko so se iz Belgije vrnili v Slovenijo. Prve korake na slovenskih tleh tako še vedno nosi v srcu.

In kakšen deček je bil danes 51-letni poslanec? Kot pravi, je bil zelo živahen otrok, ki je zelo užival v igri. Po besedah staršev je bil ubogljiv, a tudi trmast, predvsem takrat, ko je želel uveljaviti svoje želje.

Poleg običajnih otroških iger pa ga je zelo privlačilo tudi slikanje. "Zdelo se mi je imenitno, da lahko prazen papir spremeniš z različnimi podobami, ki jih sam narišeš. Zato sem že kot otrok razmišljal, da bi postal slikar." Čopič v roki je rad zamenjal tudi za žogo, saj so s prijatelji veliko časa prebili na športnih igriščih. “Veliko smo igrali nogomet in košarko ter tudi namizni tenis je bil v tistem času zelo priljubljen. Če sem bil sam doma, pa sem se najraje igral z lego kockami in podobnimi igračami.

Podrobnosti iz zasebnega življenja pa je delil z nami še en znani politični obraz ...

Svoje mnenje lahko izrazite na naši Facebook strani ali pa se nam samo pridružite s klikom na