Nekdanja alpska smučarka in najboljša hrvaška športnica, 36-letna Janica Kostelić, je prvič postala mamica. Povila je sina Oskarja, ki je ob rojstvu tehtal 2750 gramov in meril 48 centimetrov.

Oskar je germansko moško ime z več pomeni, v ameriškem slengu pa pomeni denar, nagrado, medaljo. Več o imenu Oskar ...

Janica Kostelić

Janica Kostelić je prvič postala mama. (Foto: AP)

Po neuradnih podatkih je bila že mesec dni v bolnišnici, saj ji je grozil prezgodnji porod. S carskim rezom je nato rodila v zagrebški porodnišnici na prvi dan novega leta in štiri dni pred svojim rojstnim dnevom. 5. januarja bo praznovala 37 let in brez dvoma je to najlepše rojstnodnevno darilo, kar jih je kdaj koli dobila.

Brat Ivica jo je označil za supermamo

''Vse je v redu. Sem na kolesu in ne vem vseh podrobnosti,'' je za 24sata takoj po porodu povedal njen 39-letni brat, nekdanji alpski smučar Ivica Kostelić. Čestital ji je tudi na svojem Facebook profilu.

Ob obisku v porodnišnici je sicer najprej zgrešil sobo, v kateri sta njegova sestra in nečak, tako da je moral po poročanju 24sata vprašati osebje, kje sta. Nato je dejal, da se njegova sinova Ivan in Leon veselita, da bosta spoznala Oskarja.

Mama ji je dostavila velik kovček

Mama in novopečena babica Marica je v porodnišnico prišla z velikim kovčkom. Očitno je želela poskrbeti, da njeni hčerki in vnučku ne bo ničesar primanjkovalo. Z njo sicer ni bilo 80-letnega moža in očeta Anteja.

Kdo je oče?

Janica sicer svojega zasebnega življenja ne želi preveč izpostavljati, prav tako ne govori o ljubezenskem življenju. Hrvaški mediji jo sicer povezujejo s 35-letnim Zvonimirjem Barišićem, česar pa ni potrdila. V zadnjih dneh so opazili tudi, da se ji na roki sveti zaročni prstan. Potrdila je, da načrtuje poroko, a ni izdala datuma.

Sicer je že jeseni potrdila, da je noseča in da bo rodila sina, ki mu bo ime Oskar. Ni izključila možnosti, da bo se bo tudi on preizkusil v smučanju, ko bo čas. Preberite, kako se je treba pripraviti na smučanje z otrokom!

Novi mamici iskreno čestitamo!

Bibine e-novice

Prijavi se na Bibine e-novičke in bodi na tekočem z aktualnimi članki o zanositvi, nosečnosti, negi in vzgoji otrok, partnerskih odnosih in idejah za prosti čas. Zate jih pripravlja ekipa Bibaleze.si.