Pink kaže sredinca - 4

Pink se ne obremenjuje s svojo težo. (Foto: X17ONLINE.COM)

 

Ljudje, dovolj! Oglašajo se mamice po vsem svetu in na blogih pozdravljajo pevkin odnos do poporodne teže. Končno je tu zvezdnica, ki se požvižga na odvečne kilograme in se ne ozira na to, kaj pravijo drugi. Medtem ko se ostale zvezdniške mamice potijo v fitnesu, stradajo in podajajo izjave "Poporodno težo sem izgubila z dojenjem, telovadim sedemkrat na teden, jem samo sadje in zelenjavo ..." Pink paparacem pokaže sredinec in potarna, da pogreša 'wisky'. Ne zdi se ji pomembno ustrezati modnim idealom, kar je v poplavi novic o lepoticah z idealnimi merami prava osvežitev.

"Po eni strani je grozno, da iz njenega trebuščka delajo tako pompozne novice, grozno je tudi to, da čutim ob pogledu nanjo neverjetno olajšanje. Ampak po drugi strani ... poglejte jo, opominja nas na resničnost. Takšne dejansko smo mamice po porodu. Seveda obstajajo srečnice, ki brez težav izgubijo porodne kilograme, ampak pri večini pa ni tako – žal. Zato ob pogledu nanjo stisnem pesti in zakričim: končno, le tako naprej! Prepričana sem, da bo čez čas tudi njej uspelo izgubiti odvečne kilograme in da bo še bolj privlačna kot prej, ampak zaenkrat si zasluži veliko pohvalo. Prav zaradi nje se namreč mamice počutimo bolje. Ko bi le bilo več takšnih zvezdnic ... Nihče se ne zaveda, kako lepotni ideali vplivajo na navadne smrtnike. Ni nam lahko, res ne," je zapisala ameriška 'blogerka' Erin.

Ker pa so ženske preveč obremenjene s svojim videzom in se ne počutijo dobro v svojem telesu, se mnoge izogibajo spolnim odnosom ...

 

Debelost

Ne pozabite, da na prvem mestu ni videz vašega trebuha, temveč odnos med vami in vašim dojenčkom. Zdaj ste mamica in imate najlepšo vlogo v življenju. Vedite, da vas ima vaš dojenček rad prav takšno kot ste – zanj ste najlepši na svetu! (Foto: iStockphoto)

Velik trebuh po porodu

Veliko mamic je šokiranih nad svojim trebuhom takoj po porodu. Otrok se je rodil, velik trebuh pa je še kar tu. Včasih celo ni opaziti bistvene razlike pred in po porodu.
Razlog je čisto preprost: vaše telo potrebuje čas, da se vrne v prvotno obliko. Veliko časa.

Večina žensk ima na spodnjem delu trebuha še vedno temno črto, imenovano linea nigra. Vidne so tudi strije, ki so se naredile v času nosečnosti na zadnjici, stegnih, trebuhu ali dojkah. Matere, ki so rodile s pomočjo carskega reza, se morajo sprijazniti z deset centimetrov dolgo brazgotino.

Razlog, da je vaše telo še vedno podobno telesu nosečnice, je, da potrebuje veliko časa. Svoj trebuh si lahko predstavljate tudi kot napihnjen balon, ki se počasi, zelo počasi prazni. Prav tako je s trebuhom po porodu. Od poroda dalje hormonske spremembe v vašem telesu povzročajo krčenje maternice, ki se počasi manjša na prvotno velikost. Tekočina, ki se je med nosečnostjo nabirala v telesu, se počasi izloča z urinom (bolj pogosto hodite na stranišče, v tem obdobju morate tudi veliko piti), s potenjem in vaginalnim izcedkom. Maščoba, ki se je med nosečnostjo kopičila v vašem telesu, začne izgorevati. To gre hitreje, če dojite in zmerno vadite. Vaše telo potrebuje vsaj nekaj tednov, da se začne vračati v prvotno stanje.

Ni veliko mater, katerih trebuh se takoj po porodu vrne v prvotno obliko, sploh če ste rodili večkrat. Za večino žensk je potrebnih vsaj nekaj tednov ali mesecev, da jim to uspe. Biti morate potrpežljivi. Rek, ki so ga uporabljale že naše babice, drži: devet mesecev gor in devet mesecev dol. Se pravi, da telo potrebuje prav toliko časa, kot je trajala nosečnost, da se vrne v prvotno stanje. Zato nikar ne pričakujte preveč in do sebe ne bodite preveč kritični.

Imaš tudi ti težave s težo? Si obremenjena zaradi modnih lepotnih idealov? Zaupaj nam mnenje na Facebooku. To lahko storiš s klikom na: