Na konferenci, ki jo je v Washingtonu organiziral novičarski spletni portal Axios, je 36-letna Ivanka ločitev na tisoče migrantskih otrok od njihovih staršev v okviru politike ničelne tolerance do migrantov, označila za dno te politike. "Goreče sem proti ločevanju družin in ločevanju staršev in otrok," je poudarila.

Stališče Ivanke Trump deli večina Američanov, saj ankete kažejo, da ameriška javnost nasprotuje ločevanju migrantskih družin.

Ivanka Trump

(Foto: AP)

Ivanka Trump se je javno distancirala tudi od očetovega neusmiljenega obsojanja medijev. "Mislim, da mediji niso sovražniki ljudstva," je dejala.

Ameriški predsednik je kasneje tvitnil, da se strinja z njo, ker so sovražniki ljudstva lažni mediji oziroma lažne novice. Te razlike doslej ni izpostavljal, čeprav je pogosto hvalil medije, ki so mu naklonjeni, ter napadal tiste, ki dvomijo v njegovo nezmotljivost.

Po predsednikovih tvitih je dopisnik CNN Jim Acosta, ki so ga Trumpovi podporniki na nedavnem zborovanju na Floridi grdo zmerjali, v četrtek na redni novinarski konferenci Bele hiše zahteval pojasnilo glede stališča o medijih. Tiskovna predstavnica Bele hiše Sarah Sanders je medije obtožila, da so krivi za naraščanje napetosti v državi.

"Kot mi je znano, sem prva tiskovna predstavnica Bele hiše v zgodovini, ki potrebuje zaščito tajne službe," je dejala Sandersova in trdila, da mediji nenehno napadajo in kritizirajo predsednika ter vse ljudi v njegovi vladi.

Acosta je vztrajal, naj jasno pred kolegi pove, da niso sovražniki ljudstva in le opravljajo svoje delo ter izrazil obžalovanje, da mora Sandersova trpeti osebne napade, kot jih morajo pač vsi s poslom v Washingtonu. Sandersova je rekle le, da so predsednikova stališča znana, sama pa jih zagovarja.

Acosta je potem iz protesta zapustil sobo za novinarske konference, njegov sedež pa je nemudoma zasedel drug novinar, ki je pred tem zaradi pomanjkanja prostora stal. Acosta je kasneje na svoji televiziji Sandersovo obtožil, da nenehno laže po službeni dolžnosti in dejal, da mu je prekipelo zaradi laži, zavajanj, neumnosti in nesmislov sedanje vlade ZDA.