Tom Brady ima tri otroke in je mož supermodela Gisele Bundchen. Ko je objavil video, kako na usta poljublja 11-letnega sina Jacka, so se sprožili številni komentarji na družbenih omrežjih ... in 'kritiki' nikakor ne utihnejo, ker je za njih sporen drugi poljub.

V videu Jack pritisne očetu hiter poljubček na usta in ta se pritoži, da je prekratek, zato mu sin da še enega, daljšega.  

Strokovnjaki niso enotnega menja, ali starši lahko poljubljajo otroka na usta. Je takšen poljub preveč seksualen? Zaradi takšnih poljubov so se na udaru kritik znašli tudi Victoria Beckham, David Beckham, Jessica Alba, Olivia Wild in drugi.  

Otroška psihologinja in avtorica knjige The Power of Your Child's Imagination: How to Transform Stress and Anxiety Into Joy and Success Charlotte Reznick je za The Sun pojasnila, da lahko otroke poljubljanje na usta asocira na seksualne ali romantične aktivnosti njihovih staršev in se lahko vprašajo, kakšne stvari so to, ki jih počnejo starši. Otrok lahko pomisli, če mama poljublja očeta na usta in obratno, kaj to pomeni, če jaz, deklica, ali deček, poljubim starše na usta.  

Spet drugi strokovnjaki trdijo, da takšno izkazovanje ljubezni ne škodi otroku. Klinična psihologinja Sally-Anne McCormack je izjavila za medije: ''Ne obstaja nikakršen dokaz, da poljubljanje otroka na usta zmede otroka na kakršenkoli način.'' To celo primerja z dojenjem: ''To je enako, kot če bi rekli, da je dojenje seksualno. Nekateri misiijo, da je to težava, ampak to ni nič bolj seksualno kot masaža dojenčkovega hrbta.''

Claire Henderson iz Anglije je objavila šokantne fotografije. Njihovo sporočilo pa je, da dojenčka nikakor ne smete poljubljati na usta, ker to lahko ogrozi njegovo življenje.