Sophie Cachia je znana po blogu The Young Mummy in trenutno osvaja družbena omrežja s svojim genialnim trikom, ki pomaga dojenčku, da podre kupček. Na Instagramu je delila video, v katerem razkriva metodo, za katero meni, da bi jo morali preizkusiti vsi starši.

Dojenček mora biti miren in sproščen. Ko menite, da je v takšnem stanju, ga posedite v naročje. Noge naj ima malce spodvite, roke pa mu privzdignite pod kotom 90 stopinj. Znana mamica je prepričana, da se na takšen način telo odpre, ker je hrbtenica popolnoma zravnana.

Preberite si še o trikih, brez katerih pač ne gre. 

O podiranju kupčka je spregovorila tudi mednarodna svetovalka za laktacijo in dojenje Severina Feuš.

Zakaj je pomembno, da dojenček po dojenju podre kupček?

Pri sesanju otrok pogoltne tudi zrak, ki napolni želodček, in posledično ga tišči v želodčku. Nekaj zraka se ustvari tudi pri prebavljanju hrane. Otrok, ki ne podre kupčka, lahko nekaj časa po hranjenju krčevito joka, lahko pa poliva (poleg zraka iz želodčka pride še nekaj vsebine). Nekateri otroci kupček kar sami podrejo že med hranjenjem, spet drugi pa s tem sploh nimajo težav. Vedno pa lahko po hranjenju rahlo dvignemo položaj otroka v postelji (pod jogi nekaj podložimo, da ustvarimo manjši naklon).

Kakšen je ustrezen položaj podiranja kupčka?

Pri podiranju kupčka otroka namestimo tako, da je glava višje kot ostali deli telesa. Hrbtenica mora imeti oporo. Lahko je položaj preko ramena – želodček na rami matere, glava visi čez ramo. Opora! Položaj preko roke – otrok leži s trebuhom na mamini roki, drži ga preko medenice za nogico, glava je v komolčnem pregibu roke. Če mati leži, lahko otroka položi na svoje prsi, s trebuhom sta skupaj, glava počiva na prsih. Prav tako lahko mati otroka leže na boku položi preko svojega boka. V vseh položajih mu z masažo po hrbtu navzgor pomaga iztisniti zrak iz želodčka.