Jade Beall

(Foto: Facebook)

36-letna Jade Beall je zanetila prepir na internetu po tem, ko je na Facebooku objavila fotografijo, na kateri doji svojega tri leta in pol starega sina. Kontraverzno fotografijo, je po njenih besedah, objavila s ciljem, da promovira in podpre feminizem in odprti razgovor o dojenju in kulturnih normah.

''Priznam, da ne dojim več sina v javnosti. Počutim se, kot da počnem kaznivo dejanje, a vse, kar delam, je to, da svojemu sinu dajem ljubezen in tolažbo,'' je zapisala zraven fotografije.

''Še vedno imam mleko, še vedno išče dojko in prav nič, absolutno nič, mu ne godi več kot to,'' je dodala ter pojasnila, da Sequoia uživa tudi normalno hrano in da ga je že večkrat poskušala odstaviti.

Jade se je zavedala, da bo z objavo izzvala reakcijo, zato je napisala: ''Če vam je to žaljivo, mi raje postavite vprašanje, kot da me zmerjate z grdimi imeni. Učimo se drug od drugega. Osvobodimo se strahu zaradi naših razlik in bodimo izpolnjeni z radovednostjo in sočustvovanjem.''

Fotografinja pravi, da je tudi njo mama dojila dlje časa in da ji je hvaležna za to. ''Mama me je dojila do petega leta in ponosna bi bila na njo, da je v osemdesetih lahko objavila fotografijo na družbenih omrežjih,'' je zapisala Jade in dodala, da je zahvaljujoč temu zrasla v čarobno žensko in feministko, ki ima rada svoje starše.

Brelfiemanija je zajela ves svet!