Emma Jean Nolan je s širnim svetom delila fotografijo, na kateri je dojenček Harper le 90 minut po tem, ko je prijokal na svet. Novorojenček je še vedno povezan s popkovino, s katero je izpisana beseda love (ljubezen). Na ta način se je poklonila maorski tradiciji. Na koncu zapisa ob fotografiji je vprašala vse matere, kako so častile svojo placento.

Emma pojasnjuje, zakaj je posnela to fotografijo: ''Hotela sem pokazati, kako je videti novorojenček, ki je še vedno povezan s posteljico. Ljudje tega ne vidijo vsak dan. Zahodna kultura ima posteljico za nekaj ogabnega, nekaj, kar se meče v smeti. Toda brez posteljice nihče od nas ne bi bil na tem svetu.''

Po objavi te fotografije je pretrpela številne kritike, mnogim žal ni všeč. Nekateri so bili celo nevljudni in so fotografijo na Facebooku prijavili kot neprimerno in žaljivo.

Dojenček je obkrožen s številnimi injekcijami, ki jih je ženska dobila v obdobju, ko je želela zanositi. Sher Institutes, klinika za oploditev, je objavila fotografijo na Facebooku in s tem izzvala solze pri mnogih.

 

 

Welcome earthside sweet little HarperAs a Maori baby his placenta will now be returned to the land. The word 'whenua'...

Posted by Emma Jean Photography on Saturday, 2 January 2016