A post shared by Filip Flisar (@filipflisar) on

Filip Flisar je postal očka prečudoviti deklici. Skupaj z Moniko Vuk sta ji dala ime Sofia - najpopularnejše ime na svetu!

Gre za različico imena Sofija oz. Sonja, zapisujejo pa tudi še kot Sophie, Sophy, Žofie, Sopio, Zsofia, Zsofika, Soffia, Vivi.. Izhaja iz angleškega, grškega in nemškega jezika. Po grško pomeni modrost.

Danes je odmeven tudi porod ...

Portal anynamewizard.com navaja, da je to ime najpogostejše kar v osmih državah po širnem svetu. Vodja raziskave Laura Wattenberg je zbrala podatke iz 49 različnih držav, preden je prišla do zaključka, da je Sofia absolutna zmagovalka.

Mehika, Rusija, Argentina, Italija, Švica, Estonija, Čile in Slovaška so le ene izmed držav, v katerih so starši deklice najpogosteje poimenovali Sofia. Kar v 20 državah je ime med tremi najpopularnejšimi.

Še vedno pa je aktualno rojstvo ...

V Sloveniji živi 334 Sofij, kar ime uvršča na 345. mesto po pogostosti. Od leta 2001 do leta 2010 je dobilo 54 deklic to ime, od leta 2011 do leta 2016 pa kar 267, kar je največ od leta 1940. Največ žensk z imenom Sofia živi v osrednjeslovenski pokrajini (111), najmanj pa v primorski-notranjski.

Znana Sofia je igralka Sofia Loren.

Iskrene čestitke! Mali Sofie želimo zdravo, srečno in veselo otroštvo!

Bibine e-novice

Prijavi se na Bibine e-novičke in bodi na tekočem z aktualnimi članki o zanositvi, nosečnosti, negi in vzgoji otrok, partnerskih odnosih in idejah za prosti čas. Zate jih pripravlja ekipa Bibaleze.si.