Težave

"Dragi, danes ne bi. Počutim se predebelo." (Foto: iStockphoto)

Več kot polovica anketiranih žensk se namreč počuti tako debelo, da se izogibajo spolnim odnosom. 52 odstotkov jih je priznalo, da so zaradi prekomerne teže nesamozavestne in da jim je zaradi oblin v postelji nelagodno. Mnoge partnerju ne povedo resnice, temveč se izgovarjajo, da so za ljubljenje preveč utrujene, poroča Daily Mail.

Simpatična debeluška

Dame, privoščite si sproščujočo kopel, se naličite, uredite, oblecite seksi perilo in presenetite svojega partnerja. (Foto: www.awaygoalsrule.com)

Da se vse več žensk izogiba spolnim odnosom zaradi prekomerne teže, dokazuje tudi druga raziskava, v kateri so strokovnjaki anketirali 4000 pripadnic nežnejšega spola. Na vprašanje, ali se izogibajo seksu in zakaj, jih je 29 odstotkov odgovorilo, da so predebele, 23 odstotkov pa, da se zaradi oblin počutijo preveč nelagodno. 13 odstotkov jih je priznalo, da se posteljnim aktivnostim predajajo samo v temi. Le tako se namreč lahko sprostijo, saj jih partnerji ne vidijo gole.

"Večina žensk je pod velikim pritiskom, saj menijo, da morajo biti takšne, kot so dekleta, ki jih predstavljajo mediji. Takšno razmišljanje je povsem nerealno," je dejala Catherine Hood, svetovalka za spolne odnose.

Ali tudi vam povzročajo težave odvečni kilogrami? Se počutite neprivlačno in se izogibate spolnim odnosom? Nikar, lepi ste lahko kljub oblinam, ki vam povzročajo gubice. Vaš partner bo opazil napake le, če ga boste nanje opozarjali. Moški med seksom ne razmišljajo o ženskih napakah, temveč o užitku. Ne opominjajte ga torej na strije, celulit in trebušček! Kupite si seksi spalno srajčko, se uredite in ga očarajte s svojo samozavestjo. Ker vam bo srajčka prekrila trebušček, stegna in zadnjico, vam med odnosom ne bo neprijetno – lahko se boste sproščeno predali užitku in celo pozabili ugasniti luč …

Preberite si kolumno mamice, ki je prišla do spoznanja, da je lahko kljub odvečnim kilogramom presneto seksi.