Tek

(Foto: iStock)

Kot je še zapisano na spletni strani organizatorja, se je na današnji tek prijavil 601 tekač in 35 prostovoljcev. Lani, ko so dobrodelni tek izvedli prvič, se ga je udeležilo prek 700 tekačev, zbrali pa so nekaj manj kot 12.000 evrov.

Poleg dobrodelnosti je namen teka tudi spodbujanje zdravega načina življenja in povezovanje ljudi, ki želijo vračati v skupnost, iz katere izhajajo, so zapisali organizatorji. Prireditev se bo začela ob 10.15 s teki otrok na 200, 400 in 600 metrov ob pediatrični kliniki. Ob 11. uri pa bo skupni štart za starejše na dvokilometrski in šestkilometrski tekaški zanki.

Začetek in konec krajše zanke Hop na Grad bo ob pediatrični kliniki, na daljši pa se bodo tekači povzpeli tudi na Ljubljanski grad in pri tem premagali 80 metrov nadmorske višine. Organizatorjem teka so na pomoč priskočili športniki in donatorji. Častni pokrovitelj teka je ministrstvo za zdravje, podpira pa ga tudi ljubljanski župan Zoran Janković.

Sicer je štartnina za odrasle 30 evrov in za otroke deset evrov. Poleg ljubljanskega UKC in Ustanove za Pediatrično kliniko je na seznamu pokroviteljev teka tudi Ustanova za otroško nevrologijo.