Chrissy Teigen je trenutno drugič noseča in zraven fotografije je napisala: ''Trenutno smo zelo skeptični glede tobogana,'' in vsul se je plaz nezaželenih dobronamernih nasvetov. ''Samo eno opozorilo, tako lahko hčerki zlomiš noge. Imam tri prijatelje, ki se jim je to zgodilo,'' je bil eden izmed komentarjev, medtem ko so drugi dodali, da odrasli ne sodijo na tobogan. Pravzaprav nikakor ga ne smejo imeti v naročju, ker obstaja veliko tveganje za to, da si zlomi noge.  

Manekenka je zelo hitro odgovorila sledilcem: ''Če bi mi to vsaj prej rekli. Noge so se zlomile. Obe. In vsi v parku so imeli zlomljene noge samo zato, ker so naju gledali. Tukaj je zelo veliko zlomljenih nog. (Opozorilo: fotografija je en majhen ujet trenutek, ko sme dvigala hčerko v svoje naročje).''

Čeprav je takšen položaj videti povsem nenevaren, so strokovnjaki enotni. Mnogi starši se spuščajo z otrokom v naročju po toboganu, toda niti slutijo ne, da se lahko otrok poškoduje. Dr. Charles Jennissen, zdravnik in profesor na ameriški zdravstveni univerzi Carver, pravi, da če se kot starši odločite za takšen način igre, morate biti zelo previdni.

Pevka Rachel Stevens je pustila otroka v avtomobilu sama, zaradi česar je naletela na val kritik. Mnogim ni jasno, zakaj je tvegala, razglasili so jo za neodgovorno.