Maneken Aristotle Polites je dobil nepričakovano konkurenco. Njegov nečak Augie je ujet v objektiv v podobnih položajih in oblačilih kot njegov stric. Kdo vam je bolj všeč?

KAKŠNA JE VERJETNOST, DA BOSTE IMELI DVOJČKA?

Včasih so bili starši zares blagoslovljeni, če so dobili dvojčka. Trojčki in četverčki so bili pravi čudež, o katerih se je pisalo v svetovnih medijih. Danes je to povsem nekaj običajnega, temu nihče več ne pripisuje take pozornosti.

Zadnja leta je večjajčna nosečnost v porastu, in to v vseh starostnih skupinah. Za to se lahko zahvalimo umetni oploditvi.

Po najnovejših podatkih: pri ženskah, mlajših od 20 let, se pri 1000 primerih zgodi 6,1 večjajčne nosečnosti. Pri ženskah, starejših od 35 let, se pri 1000 primerih zgodi 9,8 večjajčne nosečnosti. Ta zadnji podatek so zapisali leta 1976, leta 2011 pa je številka zrasla na 99,3 večjajčne nosečnosti.

Čeprav se že dolgo ve, da umetna oploditev poveča možnosti za večjajčno nosečnost, ti podatki dodatno potrjujejo to. Ne govorimo več le o dvojčkih, vse več žensk ima celo trojčke in četverčke.